Špansko pomračenje na beloj tački! Maroko ide u istoriju, a Furija kući!

06.12.2022

18:00

0

Autor: A. Š.

Veliko iznenađenje u pretposlednjem meču osmine finala Mundijala

Špansko pomračenje na beloj tački! Maroko ide u istoriju, a Furija kući!
Marokanci slave pobedu protiv Španije - Copyright Profimedia

Karma je k… rekli su mnogi posle pretposlednjeg meča osmine finala Mundijala u Kataru. Španci su u poslednjem meču grupne faze birali rivala u doigravanju, porazom od Japana kumovali eliminaciji Nemačke, a onda i samo doživeli njihovu sudbinu.

Maroko je večeras otišao u istoriju jer se prvi put plasirao u četvrtfinale Mundijala, dok se Crvena furija pakuje za put kući, pošto je posle penal serije doživela šokantan poraz – 0:0, penalima 3:0.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će se Špancima osvetiti njihovo dugogodišnje kalkulisanje. A to se dogodilo kada je malo ko očekivao i to na možda i najbolniji način koji postoji u fudbalu. Mislili su izabranici Luisa Enrikea da imaju dovoljno vremena da postignu gol, plitko postavljeni defanzivni blok rivala nisu napadali sa potrebnom dozom agresivnosti pa se tokom 90 i kusur minuta fudbala gotovo ništa konkretno nije dogodilo.

Nekoliko sporadičnih pokušaja na obe strane i pre svega obazriva i igra bez previše rizika, uzrokovala je da se prvi meč nokaut faze Mundijala u Kataru završi bez golova na isteku 90. minuta, a kada su Španci postali svesni da im u produžetku vreme izmiče i da bi mogli da se nađu na penal ruletu, i sreća im je okrenula leđa.

U bukvalno poslednjem napadu na meču Sarabija je pogodio stativu i to kao da je bio uvod u potpuno pomračenje Furije sa bele tačke, koja je golmana Maroka Bona poslala među besmrtne heroje svoje zemlje.

Španci u penal seriji nisu odavali utisak ekipe koja je uverena u prolazak. Sarabija je u prvom penalu pogodio stativu, da bi posle toga Bono redom branio pokušaje Soleru i Busketsu, dok su sa druge strane prilično sigurni bili Sabiri, Ziješ i Hakimi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike