Zvezda ulaže u budućnost! "Palo" 11 potpisa na Marakani!

06.12.2022

00:42

0

Autor: 24sedam

Ugovori potpisani u prisustvu Mijailovića, Mladenovića i Jelića

Zvezda ulaže u budućnost! "Palo" 11 potpisa na Marakani!
Potpisivanje profesionalnih ugovora u Crvenoj zvezdi - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja sa ulaganjem u budućnost, pa je tako danas potpisano 11 profesionalnih ugovora, sa momcima rođenim 2004, 2006. i 2007. godine. Ugovori su potpisani u prisustvu predsednika Svetozara Mijailovića, direktora Omladinske škole Dragana Mladenovića i glavnog trenera Nikole Jelića.

- Potpisivanjem profesionalnog ugovora započinje se težak fudbalski put. Hteo bih da čestitam roditeljima dečaka koji danas potpisuju ugovor sa Zvezdom, da im se zahvalim za trud i rad koji su uložili u mlade ljude koji defniitivno u našem klubu mogu da steknu znanja koja će im značiti u karijeri. Želim i da ukažem roditeljima na nešto što je veoma važno da bi se napravila fudbalska karijera, a to je obrazovanje dece koje ne sme da se zapostavi. Insistirajte na tome, jer znanja koja se stiču u fudbalu nisu ona potrebna za život. Sve ovo govorim iz iskustva.

Zahvalio bih se i trenerima koji su uložili napor da deca fudbalski napreduju. Danas za dečake počinje nešto veoma teško, ali i lepo. Želim vam da u životu potpišete još mnogo ugovora, a sve to će zavisiti samo od vas, vašeg napora i toga kako ćete da pristupite obavezama. Rad i zalaganje će rezultirati uspehom, a očekujem vas brzo i u prvom timu Crvene zvezde, jer to je naš cilj. Ovo znanje koje se stiče u našoj Omladinskoj školi, najboljoj u Srbiji, svima omogućava da jednog dana igraju fudbal na visokom nivou - kazao je Mijailović, a koliko je važno obrazovanje naglasio je i Mladenović. 

- Danas je definitivno lep dan za ove dečake, ali moraju da shvate da to još uvek ništa ne znači za njihove karijere. Ovo je samo podsticaj da verujemo u njih, ali samo su oni ti moji mogu da trče, bore se i da žele uspeh. Oni to moraju da urade da bi, možda, postali dobri igrači koji će da žive od fudbala. U fudbalskom sazrevanju je bitna edukacija i socijalna strana odrastanja. Svi vi imate obavezu da idete u školu, jer je edukacija veoma bitna, i morate da se posvetite i toj strani vašeg života, kako bi sutra bili kompletni ljudi.

Naša želja je da svako od vas uspe, ali fudbal ima i drugu stranu, no, na nama je da vam pružimo najbolje uslove koje možemo, da vas spremimo za izazove koji vas čekaju i da od vas napravimo dobre ljude, a potom i igrače. Čestitam i roditeljima, uz poruku da se ne bave taktikama i time koliko ko igra, već onom drugom stranom, u smislu odrastanja i vaspitanja. Kod nas su deca svega dva sata, ostalo vreme provode sa roditeljima, i nadam se da možemo da pomognemo jedni drugima.

 

Želju da jednog dana ove dečake vidi u prvom timu Crvene zvezde ima i Jelić.

- Čestitam svima na potpisivanju ugovora. Ovo je podsticaj i pritisak više za sve dečake. Meni je drago što je rad naših trenera doprineo tome da ovi fudbaleri postanu profesionalci u Crvenoj zvezdi. Ipak, pravi ugovor ih sve očekuje za godinu, godinu i po dana, kada budu trebali da ga obnove. Imamo primer Nedeljkovića koji danas obnavlja ugovor, iako su ga mnogi iz njegove generacije potpisali. Na svakom treningu i utakmici treba da se trudite da budete što bolji, a Zvezda je ovim potezom pokazala da vidi budućnost u svojoj deci i nadam se da će ih u narednim godinama što veći broj igrati u prvom timu - zaključio je Jelić.

Ovo su imena novih profesionalaca.

- Kosta Nedeljković, desni bek, rođen 2005. godine koji standardno nastupa za omladinsku selekciju, kao i za reprezentaciju Srbije je produžio ugovor sa našim klubom, dok su ostali danas postali profesionalci, to su:

- Boris Matić - 2004, krilni napadač, omladinac

- David Đurić - 2006, levi bek, kadet

- Pavle Bekonja - 2007, golman, mlađi kadet

- Danilo Bulatović - 2007, desni bek, mlađi kadet

- Vanja Marinković - 2007, desni bek, mlađi kadet

- Đorđe Cvetković - 2007, štoper, mlađi kadet

- Adem Avdić - 2007, levi bek, mlađi kadet

- Uroš Đorđević - 2007, krilni napadač, mlađi kadet

- Konstantin Pantić - 2007, krilni napadač, mlađi kadet

- Todor Topalović - 2007, napadač, mlađi kadet

BONUS VIDEO

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike