Komšije hvale i čekaju "orlove": Hrvati najavljuju spektakl

08.10.2020

23:19 >> 23:25

0

Autor: Adam Štulić

Mediji u komšiluku s pažnjom pratili duel u Oslu

Komšije hvale i čekaju "orlove": Hrvati najavljuju spektakl
Copyright Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Trijumf fudbalske reprezentacije Srbije u Oslu s pažnjom je praćen i u komšiluku. Izabranici Ljubiše Tumbakovića pobedili su kao gosti Norvešku posle produžetaka (2:1) u polufinalu barža za odlazak na EP, gde će, ukoliko na poslednjem kvalifikacionom stepeniku u Beogradu savladaju Škotsku, igrati u grupi s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

To je i glavni razlog zbog kojeg je jedno od najboljih izdanja Srbije u poslednjih nekoliko godina s velikom pažnjom ispraćeno u hrvatskim medijima, koji su u superlativima izveštavali o izdanju Kolarova i društva.

Sergej junak Srbije: Ne mogu da dođem sebi

Svi portali u prvi plan ističu činjenicu da su “orlovi” na korak od duela sa njihovom selekcijom, a dok “24sata.hr” konstatuje kako se Haland nije video u duelu sa Srbijom i u prvi plan ističe “golčinu koja je Srbije dovela nadomak spektakla na Euru”, portal “Index” je bio znatno bogatiji u pohvalama za izdanje Tumbakovićevih pulena u Norveškoj.

Printscreen/24sata.hr

Uz konstataciju da su “orlovi” bili puno bolji od domaćina i da bi bila prava sportska nepravda da su ispali, novinar “Indexa” je dodao da je Srbija bila izvrsna, istakavši kao potez utakmice odluku selektora Srbije da u 80. minutu na teren pošalje Sergeja Milinkovića Savića.

Printscreen/Index.hr

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike