Srbiji je potrebna pobeda i da rezervisti Brazila ne posustanu: Postoji samo jedan način kako orlovi mogu u osminu finala

02.12.2022

07:22

0

Autor: A. S.

Piksijevom timu neće biti lako u meču odluke

Srbiji je potrebna pobeda i da rezervisti Brazila ne posustanu: Postoji samo jedan način kako orlovi mogu u osminu finala
Fudbaleri Srbije na treningu - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije danas igraju odlučujući meč grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a rival je neugodna i organizovana Švajcarska, koju ne pamtimo po dobru sa prethodnog Mundijala.

Taj duel na programu je večeras od 20 sati, na famoznom stadionu "974" kjoji je poznat po tome što je izgrađen od kontejnera. U istom terminu, igraće se i duel između Brazila i Kameruna, koji takođe utiče na prolaz Srbije u drugu fazu takmičenja, a evo šta je sve potrebno Piksijevim orlovima kako bi obezbedili bar jednu utakmicu u nokaut fazi:

U ovom trenutku, posle dva kola, Brazil zauzima prvo mesto sa 6 bodova, Švajcarska ima 3, dok Srbija i Kamerun imaju po 1 bod.

Kako bi Srbija obezbedila prolaz u nokaut fazu, večeras mora da savlada starog dužnika, selekciju Švajcarske i to je jedini rezultat sa tog meča koji odgovara ekipi Dragana Stojkovića Piksija. U bilo kom drugom slučaju, Srbija završava takmičenje.

Što se pak tiče drugog meča, od može biti od velike pomoći Srbije, ali samo ukoliko slavi Brazil. Remi komplikuje situaciju, a trijumf Kameruna otvara i novi nivo kalkulacija i gledanje gol razlike.

Svoje šanse ima i Švajcarska, koja može u nokaut fazu i remijem sa Srbijom, dok bi pobedom nad orlovima bili sigurni učesnici osmine finala Mundijala. Naravno, ukoliko Brazil savlada Kamerun, što se uprkos brojnim promenama u timu karioka, ne dovodi u pitanje.

Brazil je siguran učesnik druge faze, a pobedom mogu samo da potvrde mesto u narednoj rundi, ali i pomognu Srbiji ili Švajcarskoj. Ono što je kariokama sada cilj jeste prvo mesto u grupi, pa je to dodatni motiv, da iako sa izmenama u timu, savladaju Kamerunce

Kamerun pak ukoliko želi nokaut fazu mora da iznenadi Brazil, ali i da prati šta će učiniti Švajcarska.

Što se pak gol razlike tiče, koja se računa samo u situacijama istog broja bodova, Srbija je trenutno najlošija "-2", Kamerun je na "-1", Švajcarci na nuli, a Brazilci u plusu "+3".

Ukoliko nakon večerašnjih mečeva, dva tima imaju isti broj bodova, gledaće se gol razlika. Tačnije, ukoliko Kamerun bude bolji od Brazila sa 1:0, Srbija mora da juri pobedu od 2:0. Orlovi bi drugu fazu obezbedili zbog više postignutih golova.

Ali, ajde da Srbija prvo savlada Švajcarsku, a Brazil će već učiniti svoje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike