Stanojević bez opterećenja zbog večitog rivala: Jedva čekam da počne derbi! (video)

09.10.2020

10:41 >> 19:01

0

Strateg Partizana tvrdi da je u završnici prelaznogroka dobio sve igrače koje je tražio

Stanojević bez opterećenja zbog večitog rivala: Jedva čekam da počne derbi! (video)
Copyright MN Press

Aleksandar Stanojević sumirao je utiske o završenom prelaznom roku u kojem je Partizan doveo četiri kapitalna pojačanja poslednjeg dana. Za neke su oni stigli prekasno, kada je došlo do eliminacije iz Evrope od Šarloa, ali i zbog minusa od osam bodova u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, međutim, strateg crno-belih veruje da već posle narednog derbija za devet dana zaostatak može biti manji.

Stanojević traži vreme, a posebno strpljenje od svih kako bi se tim uigrao, a novajlije dostigle pravu takmičasrku formu. Naročito se to odnosi za napadača Žana Kristofa Bajbeka.

-Hvala bogu da imamo dosta igrača za reprezentacije. Sa jedne strane je to dorbo, sa druge, eto, ja sam još relativno nov pa bi mi značilo prisustvo tih fudbalera na treningu, ali ovo je trenutak kada trebamo malo fizički podići igrače koji su sa nama i da se novajlije uklope. Sve je to normalno!

Novo ime na spisku reprezentacije je Saša Zdjelar?

MN Press

-Jeste, drago mi je zbog njega. Voleo je i čekao taj poziv, naravno i zaslužio ga je, tako da se nadam da će ubuduće imati dosta utakmica za reprezentaciju.

Došlo je mnogo igrača, koliko su oni spremni da odmah zaigraju?

-Problem oko korone i sve ovo što se oko fudbala dešava učinilo je da neko bude spreman, neko malo kasni. Videćemo u toku sledeće nedelje tačno koliko su spremni igrači. Jojić i Obradović su došli i rade sa nama, dosta su dobro pripremljeni. Poslednje ću na raspolaganju imati Svetozara Markovića i Filipa Holendera, zbog obaveza koje imaju prem nacionalnim selekcijama, ali dobro… Važno je da su oni stigli u klub, ostalo ćemo u hodu menjati.

Da li ćete biti prinuđeni da menjate sistem igre ili svesno želite da ga promenite?

-U narednih mesec, mesec i po dana, promenićemo način igre. U ovom trenutku moramo videti kako ćemo to učiniti, jer zavisi od vremena i od igrača.

Da li Partizan ima problem na poziciji desnog beka?

FK Partizan

-Generalno, mi nemamo nijedan problem. Pokriveni smo na svim pozicijama, imamo i na desnom i na levom beku različite profile igrača. Neke koji su ofanzivniji, neke defanzvinije. E, sad, vreme će pokazati ko donosi kakav kvalitet.

Da li je realizovano sve što ste želeli u ovom prelaznom roku ili je ostalo nešto što nije urađeno?

-Sve je realizovano što sam želeo. Šta god da smo pomislili, dovedeno je. Oduvek sam govorio da su mi potrebna dva prelazna roka da bih napravio ekipu kakvu želim. Na zimu će opet biti neka dopuna, ali, generalno, uradili smo sve što smo želeli.

Da li je bilo konkretnih ponuda za Filipa Stevanovića pred kraj prelaznog roka?

-To nije pitanje za mene. Ne bih se bavio transfer politikom!

Planirate li neku prijateljsku utakmicu kako biste stekli pravu sliku o ekipi i igračima?

MN Press

– Razmišljali smo o tome, kčak smo hteli i dve da odigramo. Teleoptik igra utakmicu u sredu, pa ćemo videti…

Koliko vas ova situacija podseća na onu od pre deset godina kada ste pred derbi došli sa zadatkom da ga dobijete?

-Nikad ne poredim vremena, jer su ona drugačija. Ipak, pred derbi su uvek ista očekivanja, ista emocija, cilj… Sve je isto, u derbiju je važno pobediti.

Ostali ste samo sa Bajbekom u napadu, na koga još možete računati u špicu?

-Bajbek je rešenje za “devetku”. Imamo još i Holendera, iako on nije “devetka”, već drugi napadač ili bočni. Imamo i mladog Štulića, kome smo ostavili prostor odlaskom Matića, tako da imamo rešenja. Štulić se vraća za desetak dana, prema procenama lekara.

Profimedia

Da li će dolasci novajlija za zimu denti promene u drugom smeru?

-Dolasci će doprineti da budemo jači, a to nikako ne znači da će zbog novajlija neko morati da ode. Do decembra ćemo videti kako ćemo igrati i kako će se ko pokazati, to će svima nama odrediti smer.

Da li vas opterećuje to što ćete derbi igrati kao da je “biti il ne biti”, posle osam bodova minusa?

-Derbi je uvek “biti il ne biti”, koja god da je razlika u bodovima. Bio sam na derbijima i kada smo bili u plusu, i u minusu, i u velikom plusu, i kup mečevima i kada je jedna utakmica odlučivala titulu. Dakle, sve derbije sam iskusio i ovaj jedva čekam da počne, bez opterećenja.

Derbi će se igrati 18. oktobra na stadionu u Humskoj, bez publike?

-Normalno je da će nam mnogo nedostajati navijači. Fale nam na svakoj utakmic, ali takva je situacija.

Poslednjeg dana prelaznog roka dovedena su četiri igrača iz kategorije Lige šampiona?

-Moja želja je bila da dovedemo igrače koji znaju šta je Partizan. To mi je bila prva ideja, da dođu trojica iz Partizanove škole. Ako pričamo pojedinačno, recimo o Jojiću, znamo svi šta je ostavio ovde da se ne vraćamo u prošlost. Igrao je u Dortmundu, Kelnu, jakim klubovima, pa nam samim tim donosi jednu ozbiljnost, njegov karakter i što je najvažnije, kvalitet. Možemo igrati na više načina s njim, jer pokriva tri ili četiri pozicije. Što se tiče Obradovića, on je igrač reprezentativnog kalibra, igrao je na Mundijalu, donosi nam drugačiji stil od onog kojeg smo imali, kvalitetniju fazu napada. Nije imao mečeve u poslednje vreme, ali se nadam da će brzo ući u ritam. Takođe, možemo s njim igrati nazad sa trojicom, kao levi štoper, tako da zbog njega i Jojića dobijamo veliku širinu u igri.

Marković?

-On je mlad otišao odavde. Gledali smo njegove utakmice u Grčkoj. Dete je kluba, oseća Partizan, zna kako treba da se igra, a sa druge strane njegova prednost je to što je “bonus” igrač. Insistirao sam na “bonusima”, koji su osetili seniorski fudbal, pa nam on pojačava konkurenciju i daje mogućnost promena kod korišćenja mladih igrača.

Bajbek?

-Dobili smo nekoliko ponuda i on nam se najviše dopao. Ima dobru brzinu, završnicu, dolazi sa jednog vrhunskog nivoa takmičenja, ali mali problem je što nije još u ritmu. Trebaće mu malo vremena i strpljenja od svih nas da bi on bio onakav kakav treba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike