Bliži se presudni meč Srbije i Švajcarske, hoće li biti provokacija Šaćirija i Džake?

28.11.2022

19:06

0

Autor: 24sedam

Srbija ima jedan, a Švajcarska tri boda uoči odlučujućeg duela

Bliži se presudni meč Srbije i Švajcarske, hoće li biti provokacija Šaćirija i Džake?
Murat Jakin - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Fudbalska reprezentacija Švajcarske je izgubila od Brazila i posle dve utakmice na Mundijalu ima tri boda. U petak će im rival biti Srbija, a o predstojećem duelu govorio je i selektor Murat Jakin. Pošto se očekuje da Brazilci zadrže prvo mesto, Švajcarci i Srbi će se boriti za drugu poziciju.

- Ne možete da odete na teren i kažete igračima da odigraju remi, moramo da idemo na pobedu, verujem da možemo da pobedimo i verujem da možemo da preuzmemo više rizika i da pobedimo na ovom meču - kazao je Jakin, a zatim odgovorio na pitanje da li se plaši eventualnih tenzija zbog Đerdana Šaćirija i Granita Džake koji su ranije provocirali naše igrače.

- Mislim da je neophodno da se fokusiramo samo na fudbal i drugo me ništa ne zanima. Meč će biti odlučujući za obe utakmice.

Jakin je takođe pričao i o duelu sa Brazilcima koji je rešio Kazemiro.

- Mislim da smo se dobro pozicionirali u odbrani, mislim da smo imali dobru pozicioniranje i u napadu, ali Brazil se veoma dobro branio.

Bili su sjajno organizovani, imali su dobru tranziciju, nama je nedostajala tranzicija, ali nam je nedostajalo da budemo opasniji po gol - zaključio je strateg Švajcarske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike