Izjave iz tabora Orlova, dan posle poraza od Brazila: Lukić: Sve zavisi samo od nas!

25.11.2022

14:19

0

Autor: 24sedam

Srpski tim posle prospavane noći i poraza na prvom nastupu na Svetskom prvenstvu

Izjave iz tabora Orlova, dan posle poraza od Brazila: Lukić: Sve zavisi samo od nas!
Saša Lukić i Strahinja Pavlović pred novinarima u Kataru - Copyright Printscreen/YouTube/Tanjug News Agency official

Dan posle poraza od Brazila, iz baze u Kataru srpskoj javnosti će se obratiti reprezentativci Srbije.

"Orlovima" posle uvodnog meča predstoji duel sa Kamerunom u ponedeljak od 11.00 sati, a meč koji će odlučiti o konačnom plasmanu u grupi igra se 2. decembra protiv Švajcarske u 20.00 sati.

Švajcarci su u prvom meču sa 1:0 golom Emboloa savladali Kamerun.

Na pitanja novinara odgovaraće Strahinja Pavlović i Saša Lukić.

- Igrali smo protiv jedne od najbolkjih reprzentacija na svetu, ako je neko mislio da će biti lako protiv Brazila, taj se prevario. Ono što je bilo dobro to je bilo prvo poluvreme, ali na kraju su bili bolji. Treba da gledamo pozitivno, naredne dve utakmice su najbitnije za nas. Mislim da će biti sve u redu - rekao je Lukić.

- Saša je već sve rekao, ove dve utakmice su najvažnije za nas. Ako obe pobedimo, idemo dalje - zaključio je Strahinja Pavlović.

U drugom poluvremenu to nismo bili mi

Saša, imali ste najteži zadatak jer ste čuvali Nejmara, da li je to najveći igrač kojeg ste čuvali?

- Kada imate takav zadatak morate da bude koncentrisani svih 90 minuta. Prvo poluvreme smo odradili dobar posao, u drugom to nismo bili mi. Moramo sve da zaboravimo, treba da budemo iskreni, nama su najvažnije sledeće dve utakmice - rekao je Lukić.

Da li ste zbog povrede izašli?

- Ne, ne. To je bila Misterova odluka - rekao je Lukić.

Da li je vama kao ekipi selektor zamerio na igri, budući da je u jednom trenutku bacao sako?

- Sigurno nije bio najsrećniji. Nije ništa specijalno rekao, kazao nam je da ovo turnir, da moramo podići glavu, da analiziramo gde smo grešili. Imamo dovoljno vremena i da krenemo dalje da razmišljamo o Kamerunu i Švajcarskoj.

Sve zavisi od nas

Dobili ste pohvale na društvenoj mreži kao dve najsvetlije tačke u meču sa Brazilom. Da li vam to godi?

- Meni iskreno ne znači to što me hvale, a nismo pobedili. Treba kada pobeđujemo i kad gubimo da budemo tim. ovaj poraz nije ništa poremetio, pričali smo od jutros, vidim da je svima u glavi sledeća utakmica. Mislim da jedna noć i jedna utakmica neće ništa promeniti. Bićemo pravi, onakvi kakve ste navikli da nas gledate ovih godinu dana - rekao je Lukić.

- Mislim da je Sale, već sve rekao. Daćemo sve od sebe da pobedimo ove dve utakmice i da idemo dalje - rekao je Pavlović.

Da li ste gledali Kamerun?

- Gledali smo, fizički dimonatni, u prvom poluvremenu su dobro stajali, ali kada vrtite dobru loptu, možete da im napravite probleme. Sve zavisi od nas, ako budemo pravi pobedićemo ih - rekao je Lukić.

Strahinja, koliko vas je opteretio rani žuti karton? Saša, burno ste reagovali zbog žutog, da li vas je sudija nervirao svojim odlukama?

- Bio je preteran taj žuti, nisam imao nameru da pravim faul, išao sam na loptu. To može malo da utiče na nas, ali bio sam pažljiviji da ne napravim neki faul i ostao sam na toj kazni - kaže Pavlović.

- Iskreno, pitao sam sudiju zašto je sudio faul, a on mi je dao žuti. Rezultat nije išao u pravom smeru, tako da moja nervoza sa tim ima veze, a ne zbog kartona ili zato što sam izašao iz igre - rekao je Lukić.

Brazilci jaki kao zemlja

Strahinja, koliko vam znači podrška navijača i otkud krv na vašem licu?

- Što se tiče navijača, njihova podrška nam mnogo znači, čuli smo ih i kada smogubili 2:0, to nam je jako bitno. Na kraju meča sam dobi lakat i zato je bilo malo krvi iz nosa, ništa strašno, sve je u redu - rekao je Pavlović.

Šta u taktičko-tehničkom stilu znači igrati hrabrije protiv Brazila?

- Igrali smo protiv Brazila koji ima strašne igrače iz najjačih klubova. Mi smo u prvom poluvremenu držali srednji blok i nismo radili presing. kada smo primili gol, probali smo da ih pritisnemo, ali oni imaju 11 igrača koji baš znaju da igraju fudbal. Igramo sledeći meč protiv Kameruna, koji nije nivo Brazila. 

Strahinja, koja vam je utakmica bila zahtevnija ona u Moskvi pre četiri godine ili ona sinoć, obe su završene istim rezultatom 2:0 za Brazil.

- Prvu utakmicu nisam igrao, jer nisam bio na Svetskom prvenstvu.

Ko je na vas ostavio najjači utisak od Brazilaca?

- Mene su impresionirali svi. Pet izmena koje su izvršili ne znaju ko je bio bolji da li ovi koji su izašli ili njihove zamene. Oni su pokazali da su ozbiljan kandidat za osvajanje titule. Kamerun fizički jaka selekcija, ali sve zavisi od nas. Ako budemo pravi i radili sve ono što Mister bude tražio od nas, mislim da će sve biti u najboljem redu - rekao je Lukić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike