Da ne razočaramo Novaka! Piksi se prvo obratio Đokoviću, pa progovorio o zdravstvenom biltenu (VIDEO)

19.11.2022

15:35

0

Autor: A. S.

U taboru orlova sjajna atmosfera, ali strah bude bolovi kod još jednog igrača

Da ne razočaramo Novaka! Piksi se prvo obratio Đokoviću, pa progovorio o zdravstvenom biltenu (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/YouTube/Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije danas su iz Maname otputovali u Dohu, gde će čekati na početak Svetskog prvenstva i prvi meč sa Brazilom, koji je na programu 24. novembra.

Orlove je na let ispratila kraljevska porodica Bahreina, a uoči puta, oglasio se i selektor Dragan Stojković Piksi.

On je najpre komentarisao prijateljsku utakmicu sa ekipom Bahreina, u kojoj je Srbija trijumfovala sa 5:1, a otkrio je i da je zadivljen partijom kapitena Dušana Tadića.

- Samim tim što nosi broj 10, to govori o kakvom se igraču radi. Ima raskošan talenat, prelep je gol iz slobodnog udarca. Kasnije, imao je fantastičan pogodak, ali on je igrač visoke fudbalske inteligencije. To što može da uradi, ne iznenađuje, to očekujem - istakao je Piksi, pa se dotakao Dušana Vlahovića:

- U planu je bilo da igra drugo poluvreme, nikako od početka da igra. Bio je odsutan, povređen, ulazak je pojačao ofanzivu našeg tima. Pokazalo se kako je opasan za gol rivala. Drago mi je da je dao gol, znači mu sigurno, kao svakom napadaču. To daje dodatno samopouzdanje. Da, poneo je traku... Sigurno se lepo osećao. Iako je bila teška, nije trako biti kapiten, to je dodatna odgovornost. Ali bitno je da se dobro kreće, da vidimo Vlahovića koji je zaista opasnost za rivala.

Kazao je selektor da Mitrović i Kostić nisu igrali, jer nije bilo potrebe da se izlažu riziku, ali je još jedan igrač osetio bol.

- Čini se sve da budu spremni svi, što se motivacije tiče i psihološke pripreme, nema problema. Danas su namerno izostali sa meča, nismo hteli rizik, kao i Veljković, koji je mogao da igra. Nepotrebno je bilo, i Radonjić je osetio nešto što ga je zabolelo u zadnjoj loži, nisam hteo rizik. Učinićemo sve da svi budu spremni. Koliko ćemo uspeti, videćemo.

Da ne razočaramo Novaka

Pred početak Mundijala, oglasio se i Novak Đoković, koji se trenutno nalazi na Završnom masters turniru u Torinu i najavio je da stiže na finale.

- Moramo do finala, da ga ne razočaramo, je l' tako. Da ponovim... Moramo biti maksimalno spremni, ako je neko bolji od nas, naravno, kao sportmeni ćemo čestitati. Lako se nećemo predati, sigurno. O tome razmišljamo, da idemo iz meča u meč. Imamo tešku grupu, ali moramo verovati. Da možemo hoćemo da osvojimo dovoljan broj bodova za dalje, u nokaut fazu - kazao je Stojković.

Prokomentarisao je i scenu iz Sportskog centra u Pazovi, kada je dugo stajao pored pehara sa Novog Zelanda, koji su omladinci doneli 2015. godine.

-To je zaista nešto što se desilo. Ti klinci tada su postali prvaci sveta. Zamislite da ste najbolji na svetu. To je nešto što jednostavno ljudi mogu samo da sanjaju, a njima je to pošlo za rukom ili nogom - rekao je selektor i potom dodao:

- Videćemo, ima vremena, čuda su moguća.

Stojkovića krasi pozitivan duh, pa ne krije da je optimista pred Mundijal.

- Od večeras, mi razmišljamo o utakmici sa Brazilom. Ne sa Kamerunom, ne sa Švajcarskom, već isključivo sa Brazilom.

Osvrnuo se selektor i na izjavu Nenada Bjekovića da se do sada nije sreo sa ovako homogenom ekipom.

- Drugarstvo, prijateljstvo i homogenost u timu i van njega može smao da nas raduje. Ne vidim bilo kakav motiv ni želje da to bude drugačije. Jendostavno, ovo je dobro, dobar put koji treba slediti i negovati. Zdrava atmosfera i iskren odnos kako trenera prema igračima, tako i igrača prema nama, kao i celog stafa koji je u reprezentaciji može da vam donese ovakvu atmosferu i sve ovo što se dešabva. Ne vidim razloga da treba bilo šta menjati - rekao je Piksi i na kraju poslao poruku:

- Idemo u nove pobede i to je jedino što nas zanima. Verujemo u sebe i idmeo da Srbiju predstavimo na najbolji i najlepši način - zaključio je selektor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike