Kako je Nenad Bjeković propustio životnu šansu da igra na Mundijalu: Veče uoči puta, pozajmio sam fiću i završio na ortopediji!

19.11.2022

11:56

0

Autor: A. S.

Ali je presrećan što sada sarađuje sa ovim momcima i selektorom Stojkovićem

Kako je Nenad Bjeković propustio životnu šansu da igra na Mundijalu: Veče uoči puta, pozajmio sam fiću i završio na ortopediji!
Nenad Bjeković - Copyright fss.rs

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u nedelju očekuje otvaranje Svetskog prvenstva, a potom i četiri dana kasnije, meč sa reprezentacijom Brazila, u prvom kolu grupe G.

Orlovi su juče upisali pobedu nad Bahreinom, u poslednjoj proveri pred početak šampionata, pa se stiče utisak da se ekipa Dragana Stojkovića Piksija, adaptirala na uslove.

Sa nacionalnim timom je i zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković, koji je upravo selektora Stojkovića istakao kao glavnog i odgovornog što je atmosfera u timu na porodičnom nivou, ali i što narod ponovo ima vere u srpski fudbal.

Osvrnuo se potom legendarni fudbaler, koji je na indirektan način uključen u rad reprezentacije Srbije već pola veka, i na svoju propuštenu priliku da kao igrač bude učesnik najveće fudbalske svetske smotre.

- Našao sam se na spisku selektora Miljanića za Mundijal 1974. godine i bukvalno veče uoči puta za Nemačku doživeo sam saobraćajnu nesreću. Bili smo u karantinu hotela Slavija, pozajmio sam ‘fiću’ od golmana Zlatka Milića da skoknem do Vojvode Stepe da se pozdravim sa decom i na kružnom toku je došlo do sudara sa tramvajem. Završio sam na odeljenju ortopedije i propustio životnu šansu da budem deo najveće smotre svetskog fudbala. Katar mi dođe kao najlepša moguća satisfakcija. Druženje i saradanja sa Draganom Stojkovićem, Stevanom Stojanovićem, članovima stručnog štaba i ovim divnim momcima koji brane boje repreznetacije Srbije, čine me srećnim i privilegovanim - istakao je Nenad Bjeković u razgovoru za sajt FSS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike