Šareni Mundijal i Piksijevi Orlovi! Pogledajte koliko "stranaca" igra za reprezentaciju Srbije na Mundijalu!

17.11.2022

13:16

0

Autor: G. F.

Čak 137 fudbalera ne nastupa za reprezentacije država u kojima su rođeni

Šareni Mundijal i Piksijevi Orlovi! Pogledajte koliko "stranaca" igra za reprezentaciju Srbije na Mundijalu!
Sergej i Vanja - Copyright MN Press

Odavno je trend u fudbalu, pa i ostalim sportovima, da zemlja rođenja ne mora da predstavlja i zemlju za koju će neki igrač nastupati.

U nekim slučajevima to je sasvim logična stvar jer su deca rođena tamo gde su im roditelji radili, ali se njihova nacionalna pripadnost nikada nije dovodila u pitanje, a opet ima i onih fudbalera koji svoje poreklo podrede mestu rođenja. Sve je stvar ličnog izbora, bilo po osećaju pripadnosti, bilo po profesionalnim ambicijama.

printscreen
Spisak fudbalera

Na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje samo što nije počelo, čak 137 fudbalera neće nastupiti za reprezentacije država u kojima su rođeni!

Kada se prođe kroz spisak vidi se da samo Argetnina, Brazil, Južna Koreja i Saudijska Arabija nemaju u svojim redovima igrače rođene van ovih država.

Kada je reč o Srbiji, četiri Orla rođena su u inostranstvu. Braća Milinković-Savić su na svet došli u Španiji, Miloš Veljković u Švajcarskoj, a Srđan Babić u Bosni i Hercegovini.

Najviše "stranaca" ima Maroko (14), a slede Tunis i Senegal sa po 12. Po jednog igrača rođenog izvan države za koju igra imaju Meksiko, Urugvaj, Danska, Iran, Kostarika, Japan, Belgija, Holandija i Engleska.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike