Legendarni štoper Geri Kejhil završio sa aktivnim igranjem! Stavljena tačka na jednu veliku karijeru

16.11.2022

13:11

0

Autor: 24sedam

Englez odlučio da se oprosti od igranja, ali ne i od fudbala

Legendarni štoper Geri Kejhil završio sa aktivnim igranjem! Stavljena tačka na jednu veliku karijeru
Copyright profimediia

Bivši eneglski reprezentativac i član najtrofejnije generacije Čelsija Geri Kejhil odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru.

Ovaj sjajni štoper odlazi u penziju u 37. godini sa osvojenom titulom prvaka Evrope (2011/12) i trofejom Lige Evrope (2012/13) koje je ostvario u dresu londonskih "plavaca". 

- Fudbal je igra koja mi je donela toliko radosti i uspeha i dok donosim odluku da okačim kopačke, mogu iskreno da kažem da sam mu dao sve što sam imao. Postigao sam stvari o kojima sam nekada samo sanjao, stvarajući neverovatne uspomene. Od neverovatnih uspeha poput osvajanja Lige šampiona i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje zemlje i Čelsija u timu koji osvaja FA kup, to će ostati u meni zauvek. Takođe sam sklopio fantastična prijateljstva sa ljudima širom sveta fudbala, od saigrača, trenera i neopevanih heroja iza kulisa, samo želim da vam kažem veliko hvala. Nije lako doneti odluku da prestanete da igrate - napisao je Kejhil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gary Cahill (@garyjcahill)

 

- Proveo sam 20 godina trenirajući svaki dan, pokušavajući da budem u najboljoj mogućoj formi za dan utakmice kako bih pomogao timovima za koje sam igrao da budu uspešni. Imao sam vremena da razmotrim svoje mogućnosti i nakon mnogo razmišljanja, osećam da je sada vreme da pređem na sledeću fazu svoje karijere. Posebno se zahvaljujem mojoj divnoj porodici koja me je podržavala i bila tu na svakom koraku. Sada imam priliku da provedem neko kvalitetno vreme sa njima, čemu se radujem. Osim toga, fudbal će uvek biti deo onoga što sam i šta volim, tako da je ovo samo kraj tog poglavlja. Za mene je važno da gledam napred a ne nazad dok počinjem novo poglavlje u svom životu.

Kejhil je izdanak omladinske škole Aston Vile, ali je priliku za afirmaciju dobio u Boltonu iz kog je prešao u Čelsi. Posle "plavaca" igrao je u Kristal palasu, a prošlu sezonu proveo je u Bornmutu. Za nacionalni tim Engleske odigrao je 61. meč.

Ostaće zapamćen kao član jedne od najjačih odbrana Premijer lige u kojoj je pored njega igrao i naš Branislav Ivanović i čuveni Džon Teri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike