Bio je velika svetska zvezda, Peđa Mijatović ga je doveo u Real za velike pare! Tada je alkohol sve upropastio, sada ga je teško prepoznati!

15.11.2022

18:42

0

Autor: G. F.

Čuveni fudbaler igrao je i za Ajaks i Inter, a u reprezentaciji upisao 134 nastupa

Bio je velika svetska zvezda, Peđa Mijatović ga je doveo u Real za velike pare! Tada je alkohol sve upropastio, sada ga je teško prepoznati!
Vesli Snajder - Copyright Profimedia

Imao je sve što se može poželeti, ali nije imao glavu da to i sačuva.

Bio je velika svetska zvezda, karijeru je počeo u Ajaksu odakle je posle 5 odličnih sezona prešao u "kraljevski klub".

- Mijatović, koji je bio sportski direktor, obavestio me je na aerodromu u Amsterdamu da će se transfer realizovati. Bio je s mojim agentom, izvadio je papir iz džepa… Još ga vidim kako pravi taj potez… Otvorio ga je, video sam sve: tri miliona po sezoni, ugovor na pet godina. U Ajaksu sam zarađivao milion evra bruto. Uzmi ili ostavi, rekao mi je… Uzimamo, rekli smo agent i ja u isto vreme. Transfer je zatvoren za 27 miliona evra - prisetio se svega u svojoj autobiografiji.

Prisetio se i kako je odjednom svet bio pod njegovim nogama i kako to nije mogao da kontroliše. Tih dana počelo je njegovo druženje sa alkoholom koje je upropastilo sve, koje je dovelo do toga da čovek mora dobro da se zagleda u fotografiju i shvati da se na njoj nalazi čuveni Holanđanin Vesli Snajder!

Profimedia
Vesli Snajder

- Bio sam mlad, uživao sam u uspehu i u tome što sam bio u centru pažnje. Ali, stvari su krenule naopako… Nije bilo droge, ali alkohol… Navikao sam da živim kao zvezda, kao igrač Reala ste obožavani… Išao sam ulicom trošeći hiljade evra na kupovinu stvari raznim ljudima.

Kada ga je ostavila supruga, Vesli je samo još više potonuo ka dnu čaše.

- Ostao sam sam, retko sam viđao sina Džesija… Nisam shvatio da mi je votka postala najbolji prijatelj. Fizički to nisam shvatio.

Posle Ajaksa i Reala igrao je za Inter, Galatasaraj, Nicu i Al-Garafu u kojoj je završio karijeru. Za Holandiju je odigrao 134 utakmice i prava je legenda u domovini.

 

 

Druženje sa alkoholom nastavio je i po završetku karijere, ali je konzumaciju doveo u pristojne okvire. Prešao je na proizvodnju vina, što je svakako bolja opcija od konstantnog opijanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike