Nije bio faul za Zvezdu, ovo je sudijska greška, kontakta nije bilo: Ekspert ocenio - Milunović je pao bez kontakta (VIDEO)

15.11.2022

09:25

0

Cela Srbija priča o situaciji sa meča Radnik - Zvezda, Arenin ekspert objasnio sve

Nije bio faul za Zvezdu, ovo je sudijska greška, kontakta nije bilo: Ekspert ocenio - Milunović je pao bez kontakta (VIDEO)
Zdravko Jokić analizira spornu situaciju - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda je posle preokreta pobedila Radnik u Surdulici, golom Aleksandra Kataija za 2:1 u samom finišu meča, ali fudbal nije bilo ono o čemu se pričalo posle te utakmice.

Glavna tema je bila situacija zbog koje je dosuđen faul za slobodan udarac, iz koga je "Magiko" dao pobednički gol. Odmah se oglasio i Partizan, pa je usledio Zvezdin odgovor, a društvene mreže su se usijale.

Razlog je to što je sudija Nenad Minaković dosudio faul pošto je Nemanja Milunović pao, a sporno je da li je bilo kontakta sa Nemanjom Subotićem iz Radnika.

Sada je svoju "presudu" dao ekspert za suđenje Zdravko Jokić u Areninom "Pregledu kola".

- Sudija nepotrebno ide sasvim levo, umesto da bude iza igrača broj 11. Da je bio tamo, video bi da nema kontakta i da nema prekršaja. Trebalo je da pusti igru, nije bilo kontakta. A čak i da je bilo kontakta, to nije faul, jer je leva noga igrača u plavom bila statična i nije pravila pokret prema igraču Zvezde, koji je u zamahu udario loptu i pao. Moguće da je zahvatio nogu igrača u plavom pri šutu, ali on nije mogao da napadne i noga mu je bila statična. Mislim da sudija od plavog igrača nije mogao ni da vidi.

Posle toga je usledilo zanimljivo i logično pitanje: Da li je mogla da interveniše VAR soba?

- Ne. To je dobro pitanje. Ovo nije akcija u kontinuitetu, već kao da je pogrešno dosuđen aut ili korner, pa nakon toga padne gol. Bila je nova akcija, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kad tim koji je napravio prekršaj postigne gol, a sudija ne vidi taj prekršaj. Ovo je značajna greška u vidu rezultata, ali nije mogao da zna da li će biti gol. U ovoj situaciji umanjuje mu se ocena za 0,2Ako je sudio vrlo dobro, recimo 8,5, njegova ocena će biti 8,3.

Pogledajte Jokićevo objašnjenje u celosti:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike