Juventus se ni kriv ni dužan dočepao Lige Evrope, potpuna ludnica u Grupi H - ko je prvi?!

02.11.2022

21:48

0

Neverovatna situacija - PSŽ i Benfika izjednačeni po svemu, ovo je na kraju odlučilo

Juventus se ni kriv ni dužan dočepao Lige Evrope, potpuna ludnica u Grupi H - ko je prvi?!
Nuno Mendeš proslavlja gol - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Čelsi i Milan su prošli u osminu finala Lige šampiona, Salcburg će u Ligu Evrope, a Dinamo je završio sezonu u Evropi!

Svoje mesto u osmini finala našli su i Pari Sen Žermen i Benfika, koji su večeras ostvarili važne pobede nad Juventusom, 2:1, odnosno Makabi Haifom, 6:1, ali je redosled prvog i drugog mesta zbunio sve!

Oba tima imaju identičan broj bodova, identičnu gol-razliku, a obe međusobne utakmice završene su 1:1. 

Na kraju, prva je Benfika. Razlog je što su pravila došla dotle da je Benfika dala više golova u gostima!

U Grupi H se znalo da će PSŽ i Benfika nastaviti takmičenje u eliti, ali su se Juve i "dželat" Crvene zvezde borili za Ligu Evrope. Makabiju je trebala pobeda, ali je Benfika pokazala da je prosto prejaka.

Posle 1:1 na poluvremenu, golovi su se samo ređali, da bi pogocima u 88. i 92. minutu Benfika došla do skora 6:1 i tako izjednačila gol-razliku Juventusa. Na kraju je moralo da se pristupi ostaliim "taj-brejkerima" i portugalski tim je prvi.

Juventus je bio bez povređenog Dušana Vlahovića u sastavu, ali nije bio potpuno podređen u duelu sa preskupim Svecima. Mbape je goste doveo u prednost već u 13. minutu, sjajnim prodorom i golom, da bi Bonući doneo izjednačenje u 39. minutu.

Nuno Mendeš je u 69. vratio prednost PSŽ-u, a Juve je mogao do izjednačenja u 78.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

 

Kostić je šutirao sa oko 20 metara, Donaruma odbranio, a lopta je stigla do Lokatelija, koji je zatresao mrežu. Sudija je odmah poništio gol jer je Lokateli bio u ofsajdu u trenutku kada je Kostić šutirao.

Na kraju je ostalo 1:2.

Standings provided by Sofascore

Uzbudljivo je bilo u Londonu, zaigrala su srca navijača "modrih", koji je već u 7. minutu poveo na Stamford bridžu. Ipak, izjednačenje je usledilo samo 11 minuta kasnije, da bi već u 30. minutu preokret bio gotov pogotkom Zakarije.

Čelsi je tako završio na prvom mestu, sa tri boda više od Milana, koji je kod kuće lagano pobedio Salcburg 3:0.

Austrijancima je definitivno presudio iskusni napadač Olivije Žiru, a u strelce se upisao i Rade Krunić.

Francuz je "načeo" Austrijance u 14. minutu, a bio je i asistent Kruniću u 46. Nekadašnji fudbaler Donjeg Srema je glavom pogodio mrežu "bikova", a pitanje pobednika definitivno je bilo rešeno u 57. minutu. Tada je rezultat bio 3:0. Na kraju je Mesijes postigao gol za 4:1.

Standings provided by Sofascore

U grupi G, Mančester siti nije dozvolio neprijatno iznenađenje. Prvak Engleske je bio ubedljiv protiv Sevilje, sa 3:1. Tako je overeno prvo mesto, a kao druga je završila Borusija Dortmund koja je u Kopenhagenu odigrala 1:1. U Ligu Evrope će Sevilja koja je ovo takmičenje osvojila već šest puta. Kopenhagen je završio evropsku priču. 

Gosti iz Sevilje su napravili početno iznenađenje, pošto su poveli na mančesterskom "Etihadu", u 31. minutu. Strelac je bio Rafa Mir koji je posle kornera glavom pogodio mrežu ekipe Pepa Gvardiole. 

U samoj završnici prve deonice, problem za Horhea Sampaolija koji je morao da menja zbog povrede. Umesto Markaoa ušao je Nemanja Gudelj. 

Nova loša vest za Andalužane bila je u 52. minutu, kada je Siti izjednačio, zahvaljujući Riku Luisu. Seviljina "kola" su dodatno krenula nizbrdo u 73. minutu, kada je Hulijan Alvarez iskoristio odličnu asistenciju Kevina de Brujnea. Inače, Argentinac je bio asistent Luisu. U 83. minutu Rijad Marez je povećao na konačnih 3:1. I asistent ponovo Alvarez. 

I u Kopenhagenu je poveo gost, i to preko Torgana Azara, u 23. minutu. Ipak, u 41. minutu, gol za radost na "Parkenu" dao je Hakon Arnar Haraldson. Radost, ali i za oproštaj od UEFA takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Ranije su Real Madrid i RB Lajpcig ostvarili ubedljive pobede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike