Zvezda na velikom ispitu! Igra se finale, a Milojević ne želi da stane u Evropi!

02.11.2022

17:44

0

Autor: 24sedam

Na konferenciji je bio i Stefan Mitrović

Zvezda na velikom ispitu! Igra se finale, a Milojević ne želi da stane u Evropi!
Stefan Mitrović i Miloš Milojević - Copyright Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda

Pred fudbalerima Crvene zvezde je odlučujuća utakmica u Ligi Evrope. Sutra od 18.45 (TV Arena sport, Premium 1) prvak Srbije će gostovati Monaku u meču 6. kola grupne faze. Duel sa šestoplasiranom ekipom Lige 1 najavili su fudbaler Stefan Mitrović i šef stručnog štaba Miloš Milojević.

Podsetimo, Ferencvaroš ima deset bodova, Monako sedam, a Trabzon i Zvezda po šest, pa ćemo posle okončanja dva meča znati definitivan raspored. U svakom slučaju, crveno-belima je neophopdna pobeda.

Kako bi Mitrović što pre otišao na trening, njemu su prvo postavljana pitanja.

- Očekuje nas veoma teška utakmica. Igramo protiv ekipe koja je fizički možda najjača u grupi. Ovo je finale za nas, moramo da pobedimo sutra, da bismo imali šanse da idemo u Ligu konferencija, ali cilj je da idemo dalje u Ligi Evrope. Naša prednost je brzina sa Bukarijem, nadamo se pobedi - kazao je Mitrović koji je bio strelac protiv Ferencvaroša.

- Najbitnije je da pobedimo sutra, ako sam ja taj strelac bilo bi lepo, ali važno je da pobedimo utakmicu.

Onda je Milojević ocenio da li je ovo najveći meč u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

- Mislim da jeste i voleo bih da ne ostane na tome. Želimo da dobijemo, da kontrolišemo utakmicu. Presudno će biti naš motiv, fokus i spremnost.

Moramo da budemo za nijansu hrabriji i ofanzivniji u odnosu na meč sa Monakom u Beogradu. To je naša šansa.

Postavljeno je i pitanje o Monaku i kadrovskoj situaciji koja je prema rečima stratega dobra.

- Očekujem njihovu prepoznatljivu igru, i zbog toga moramo da zatvorimo centralni deo terena. Očekujem kvalitet u napadačkom triu. Igraju protiv svih protivnika isto. Ne adaptiraju se previše. Oni kad nalete na nekog jačeg i oni se podrede. Njihov najveći kvalitet je kad protivnik izgubi loptu. Mi znamo njihove kvalitete. Veći fokus je na nama, ne treba da izađemo sa stavom da smo podređeni - kazao je Milojević i nastavio o Mirku Ivaniću.

Tačnije, prekinuo je novinara, znajući koje će pitanje da postavi. Na pitanje "Ima li mesta u istom", samo je rekao...

- Ima! Znam, za Ivanića i Kataija, tri godine su igrali zajedno, ne mislim da nema - jasan je bio Milojević koji se na taj način nagovestio mogući sastav.

Naš kvalitet je kad igramo kao kolektiv. I mislim da je vreme da proradi Ivanić i da pokaže zašto je najbolji igrač u našem timu. Monakova možda neka mana jeste to što mnogo veruju svojoj fizici. Ne može da im pretimo, ali možemo da se nadamo boljoj produktivnosti. Oni kad dignu ving bekove ostavljaju dosta prostora i to su neke sitnice o njihovoj igri. 

O drugom meču grupe

- Nisam razmišljao o utakmici Trabzon - Ferencvaroš, ali očekujem fer meč. Po mom mišljenju - Trabzon je kvalitetnija ekipa u svakom pogledu, ipak Ferencvaroš je neugodan, jak u bloku, čvrst... Imaju taj kvalitet i opredeljenost ka reaktivnom fudbalu, ali prvi su u grupi i rezultat uvek pokrije sve, tako da možemo samo da im čestitamo - komentarisao je Milojević drugi meč u grupi koji će takođe biti igran sutra od 18.45.

Na konferenciji od jednog od novinara saznao je i podatak za koji nije znao. Zvezda nikada od osnivanja nije slavila na tlu Francuske.

- Nisam imao taj podatak, nije baš neka da kažem dobra slika ako je tako, mnoge negativne stvari kroz istoriju su se desile u Francuskoj. Ne mislim tu zbog sebe da bih se upisivao u istoriju, najbitniji je tim, Crvena zvezda. Nadam se da momci mogu do pobede i proleća u Evropi koja nam je cilj.

Kažem, nisam neko ko juri rekorde i nemam taj ego borbe sa prošlošću, treba da gledamo unapred, najviše volim finale, a ovo je neko finale, nosi dozu presinga i odgovornosti. Nisam znao da je 20 utakmica, ali je svaka kod nas moranje, idemo na pobedu. Tražim im da se opuste, da igraju dobar fudbal i da ne razmišljaju o rezultatu, nego o predstavi fudbalske igre, da li je to prijem, dodavanje... Nekad možete da prevarite fudbal, ali ne mnogo puta i ne konstantno.

Upitan je i za poziciju Strahinje Erakovića na početku meča, odnosno da li će da bude desni bek. Diplomatski je izbegao odgovor i "uzvratio" jednom od srpskih novinara.

- Vi kao da radite za trenera Monaka. Ali reći ću ovako... Eraković će igrati na najboljoj poziciji na kojoj igra. On je jedan od najkonstantnijih igrača i mislim da on zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kvalitetno je što može da odigra na više pozicija. Gde god da ode, nadam se pre juna, želim mu da ostvari svoje snove. Važno je da ne bude prodat i zaboravljen vec da igra - zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike