Džajićeva prognoza za Svetsko prvenstvo! Očekujem iznenađenja, mirno ću sedeti kod kuće i gledati dobar fudbal!

30.10.2022

12:40

0

Autor: 24sedam

Počasni predsednik Crvene zvezde zna favorite na Mundijalu, ali vidi i reprezentacije koje će mnogima pobrkati račune

Džajićeva prognoza za Svetsko prvenstvo! Očekujem iznenađenja, mirno ću sedeti kod kuće i gledati dobar fudbal!
Dragan Džajić - Copyright MN Press

Sve smo bliže Svetskom prvenstvu u fudbalu pa ne čudi što je svuda na planeti upravo Mundijal u Kataru jedna od glavnih tema.

Traže se sagovornici, iznose očekivanja i prognoze, tipuje na pobednike i moguća iznenađenja...

Bugarski mediji prenose intervju koji je na ovu temu dao počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić. Kako se navodi on je u emisiji "Kod sport" govorio, pored ostalog i o Svetskom prvenstvu.

Kao istinsku legendu svetskog fudbala Džajića su pitali ko je njegov favorit za titulu prvaka sveta.

- Teško je davati prognoze po tom pitanju. Kako se bliži SP tako se priča o Brazilu, Argenitini, Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj. Uobičajeni kandidati. Valjda zato što su, objektivno gledano, to timovi među kojima uvek treba tražiti favorite. Ali u ovom slučaju definitivno postoje i drugi evropski, južnoamerički, pa čak i afrički timovi koji imaju igrače koji mogu da naprave veliko iznenađenje. Verovatno ne toliko da će postati šampion, ali će bar pobediti velike favorite i pobrkati im račune. Tako da se mogu očekivati iznenađenja. Ne poznajem sve timove do detalja, ali to ima dobre strane. Sedeću mirno kod kuće i gledati dobar fudbal.

Saznali smo i kako Dragan Džajić gleda na ideju da balkanske zemlje - Bugarska, Srbija, Rumunija i Grčka zajednički organizuju evropsko ili svetsko prvenstvo.

- Mogu da kažem što da ne, ali to ne zavisi od mene. Cenim svaku od ovih zemalja. Bilo bi zanimljivo. Mislim da u ovom trenutku to nije moguće, ali ko zna šta će se dogoditi. Moglo bi jednog dana.

Pitali su bigarski novinari Džajića i o njihovim najvećim fudbalerima, a legendarno srpski fudbaler izdvojio je tri imena.

MN Press
 

- Iako smo komšije nisam igrao mnogo mečeva protiv vaših ekipa. Ipak, pratim prvenstvo. Uvek ste imali dobre klubove, CSKA, Levski, Lokomotivu Plovdiv i druge. Poznajem mnoge bugarske fudbalere, i iz prošlosti i sada. Igrači koji su, kao i srpski igrači, nastupali u velikim klubovima. Najbolji je, naravno, moj prijatelj Hristo Stoičkov. Zaista je bio svetska klasa. Bio je nedodirljiv u Barseloni i igrao je na super visokom niovu na SP u Americi - rekao je Džajić, pomenuo i Dimitra Berbatova, a posebno fudbalera iz svog vremena:

- Pokojni Asparuhov tada je bio najpopularniji. U jednom meču Bugarska je savladala Jugoslaviju sa 2:0, a razigrao se Asparuhov. Nisam igrao, bio sam veoma mlad, ali se toga sećam. Bio je veliki centarfor, pravi sportista. Bio sam veoma tužan kada sam čuo za njegovu smrt.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike