Dva "Augsburga" bila bi previše i za Partizan! Dijabateova magija ruši Slovacko i donosi evropsko proleće

28.10.2022

11:03

0

Crno-beli u četvrtak 3. novembra od 21.00 sat igraju protiv češkog tima za prolaz u sledeću fazu takmičenja Lige konefrencije

Dva "Augsburga" bila bi previše i za Partizan! Dijabateova magija ruši Slovacko i donosi evropsko proleće
Tan2022-10-27_194014698_2 - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

Partizan zaslužuje proleće u Evrope i ovaj utisak ostaje dominantan čak i posle dosta blede partije protiv Nice na "Alijanc Rivijeri".

Crno-beli nisu bili na nivou svojih partija protiv Kelna, pa i beogradskog duela sa Nicom. Nedostajala je organizacija, veća discplina u igri naročito u izvršavanju zadataka u defanzivi. Primljena su dva gola, ali mogli ih je biti i više, baš kao što je moglo i da ih uopšte ne bude da su pre svih vezni igrači napravili napor više u praćenju svojih direktnih rivala kada su oni ulazili u gol situacije. Samo malo čvrstine, veće odlučnosti u trčanju za sjajnim Pepeom i verovatno se Popović ne bi našao na vetrometini u 29. i 78. minutu.

Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole
 

Partizan ima dosta razloga da žali za bodom i ne samo zato što bi bio korak bliži plasmanu u nokaut fazu Lige konferencija. Značio bi najviše na polju samopouzdanja igrača, jer bi videli da njihovo znanje i trud vredi i protiv vrhunskih ekipa iz "liga petice" čak i kada za svoje izvođenje ne zaslužuju više od ocene "tri".

Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole
 

Ipak, treba istaći da su ponovo iznad ekipnog proseka odigrali štoper Igor Vujačić, pa i njegov kolega Svetozar Marković, koji je ostavio na terenu sitne greške i nesigurne reakcije ali je zbir svega urađenog pokazao da se i on nalazi u uzlaznoj liniji forme. Solidne role odigrali su rezervisti Pavlović, Terzić i Lutovac, dok je Belić u nekoliko situacija ulazio rizično u duele, sa penalom kao krajnom posledicom njegove preterane želje da oduzme loptu rivalu. Nismo navikli bez nje, pa je zato falila magija Dijabatea.

Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole
 

Udvajali su ga, nekada su ga okruživala i trojica, a uprkos tolikoj pažnji umserenoj ka Malijcu, nije se koristila situacija da se pronađe rupa u odbrani. Lopta je bila spora i u prenosu i u dodavanju, tako da su je nekoliko puta skidali ispred nosa Nathu ili Traoreu zbog par stotinki "obrade" ili razmišljanja kome poslati pas. Nicini fudbaleri su fizički jači i daleko brži, naviknuti su na visok tempo igre, pa su i pored toga u 75. minutu dovedeni do ivice očajanja posle gola Rikarda.

Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole
 

Sve što nije sačuvano na "Alijanc Rivijeri" moraće da se nadoknadi protiv Slovackog sledećeg četvrtka. U nekim kalkulacijama čak bi i poraz odveo crno-bele dalje, ali na takvu matematiku prvi Petrić ne bi pristao. Pobeda donosi siguran prolaz, a od Nicinog meča protiv Kelna na "Rajnenergiju" zavisi da li će to biti sa prve ili druge pozicije.

Mada, treba uvažiti i stav večitih pesimista, kojih nikad nije falilo među crno-belima. Oni podsećaju na situaciju protiv Augsburga iz decembra 2015. godine, kada su Nemci dočekani u jednom komotnom položaju da je dovoljan i poraz od 0:2 da bi se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope. Kraj je dobro poznat svima...

Danas u 13.00 čsova igra se meč Slovacko - Keln u Uherskom Hradištu koji je sinoć otkazan zbog guste magle.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:  

   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike