Haos u Madridu, sudija dva puta svirao kraj, Atletiko nije iskoristio ni penal, ni dva "popravna", pa ispao

26.10.2022

21:10

0

Stvarno ludo veče u Ligi šampiona

Haos u Madridu, sudija dva puta svirao kraj, Atletiko nije iskoristio ni penal, ni dva "popravna", pa ispao
Tan2022-10-26_23532686_1 - Copyright Tanjug

Kakvo veče u Ligi šampiona! Barselona i Atletiko definitivno neće u osminu finala, Totenhem je ostao bez pobede u nadoknadi vremena i širom "otvorio" grupu, bilo je lepih poteza i golova, ali definitivno će se najviše pričati o scenama viđenim u Madridu.

Leverkuzen je dva puta vodio, Atleti je dva puta izjednačavao, a onda je sudija svirao kraj meča na 2:2

Samo da bi signalizirao da mora da proveri VAR! Tu je utvrdio da je defanzivac Bajera igrao rukom i dosudio je penal. Da, nakon što je svirao kraj!

Ali, tu nije bio kraj ludilu. Janik Karasko je uzeo loptu i šutirao, ali je Lukaš Hradecki odbranio. Posle toga je na odbijenu loptu, kroz odbranu Levera, dotrčao Saul i glavom udario da bi pogodio prečku!

A ni tu nije bio kraj, jer je do odbitka opet došao Atletiko, ovog puta Reinildo Mandava, koji je šutirao, ali je pogodio Karaska! Potpuni haos!

Tu su igrači Bajera počeli da slave, ali je sudija opet pokazao da se sačeka da bi se proverio VAR i video da li je Hradecki ranije krenuo sa mreže. Kada je utvrdio da nije, po drugi put je svirao kraj meča.

Porto je ranije pobedio Briž, tako da mu se priključio u osmini finala, dok će se Bajer i Atletiko protiv Briža, odnosno Porta, boriti za Ligu Evrope. 

Standings provided by Sofascore

U Londonu je Sporting poveo, pa je Totenhem izjednačio , a onda je Hari Kejn u nadoknadi vremena zatresao mrežu, ali je sudija posle dugačke konsultacije VAR-a, utvrdio da je u pitanju ofsajd. Na kraju, 1:1.

Obe ove situacije bile su sporne. U Madridu je sudija morao prvo da proveri sa VAR sobom da li se nešto još pregleda, a ne da odmah svira kraj; u Londonu je viđena klasična situacija kako tehnologija ubija fudbal: umesto da smo prisustvovali čudesnom preokretu, gol je poništen zbog ofsajda koji je u najboljem slučaju potpuno marginalan.

Antonio Konte je očekivano žestoko reagovao i dobio crveni karton...

U isto vreme, Ajntraht je pobedio Olimpik Marsej 2:1, tako da je sada ova Grupa D potpuno "otvorena" pred poslednje kolo.

Totenhem ima osam bodova, Sporting i Ajntraht po sedam, a OM šest. U poslednjem kolu Olimpik dočekuje Pevce, dok Lavovi iz Lisabona idu u Frankfurt.

Standings provided by Sofascore

U Grupi A nije bilo iznenađenja. Liverpul je u gostima pobedio Ajaks našeg Dušana Tadića 3:0, a već ranije je obezbedio plasman u osminu finala. Može se reći da je Crvenima Liga šampiona najbolji deo sezone do sad.

Ipak, prvi u grupi je Napoli, koji je ostvario i peti trijumf u pet mečeva. Ovog puta je pobedio Glazgov Rendžers, takođe je bilo 3:0. Škotski tim ima svih pet poraza i gol-razliku 1:19.

Standings provided by Sofascore

Bajern je u gostima pobedio Barselonu još ubedljivije nego kod kuće. U Minhenu je bilo 2:0, a na Nou kampu 3:0. Posle pobede Intera se znalo da Barselonu čeka Liga Evrope. Srećom po nju, eliminacija je nemoguća, jer Viktorija Plzenj ima svih pet poraza i nema nijedan bod, odnosno četiri manje od Barse.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike