Petrić se ne bavi kalkulacijama pred Partizanovu "meč" loptu: Neka momci budu opušteni i neka se igraju

26.10.2022

18:39

0

Crno-beli bi pobedom u Nici obezbedili evrposko proleće i prvo mesto u grupi

Petrić se ne bavi kalkulacijama pred Partizanovu "meč" loptu: Neka momci budu opušteni i neka se igraju
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Partizan ima prvu meč loptu: Pobeda u Nici bi donela crno-belima prvo mesto u grupi i proleće u Evropi, i to bez baraža Lige konferencija.

Remi bi takođe Partizanu doneo prvo mesto, ali bi onda u poslednjem kolu morao da se protiv Slovackog bori za prvo mesto.

No, treneru crno-belih Gordanu Petriću to uopšte nije bitno, niti se tim kalkulacijama bavi pre meč na prelepom stadionu koji vam je 24sedam predstavio.

- Ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra... Bilo bi lepo da mi taj meč dobijemo i da onda mirnije odigramo poslednje kolo. Ja sam siguran da će momci biti koncentrisani i da će dati svoj maksimum, da ćemo pokušati da sve završimo u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga - rekao je Petrić u Nici.

No, pre poslednjeg kola, sledi pretposlednje.

- Utakmica sutra je svojevrsno drugo poluvreme, jer smo ono "prvo" odigrali u Beogradu. Sada sledi totalno drugačiji meč, i to iz prostog razloga jer imamo prednost na tabeli, možemo da na terenu delujemo onako kako mi to hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nekoj nervozi, treba da budu rasterećeni, da pruže maksimum i uživaju. Nica kao Nica, u poslednje dve utakmice igrala je promenljivo, ali to ne treba da zavarava, svakako da ona ima kvalitet da promeni i tok zbivanja na terenu i da nam napravi problem.

U Evropi je Fuseni Dijabate možda i najviše pokazao u crno-belom dresu. On se slaže sa trenerom da tim sada nema toliku presiju.

- Veoma lepo igramo, imamo puno poverenje u naš tim. Sada je na nama da budemo koncentrisani i u predstojećem meču da bismo ostvarili dobar rezultat zbog prolaska dalje. Nemamo presiju, prvi smo na tabeli, ali tu poziciju treba i da potvrdimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike