Pop čitao molitvu fudbalerima Vojvodine pred meč sa Zvezdom: Protojerej bio i u busu, a zatim su na Karađorđe stigli "Firmaši"

18.10.2022

14:48

0

Lale imaju neku posebnu taktiku pred derbi kola

Pop čitao molitvu fudbalerima Vojvodine pred meč sa Zvezdom: Protojerej bio i u busu, a zatim su na Karađorđe stigli "Firmaši"
fk vojvodina sveštenik - Copyright Printscreen/Instagram/FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak u zaostalom meču petog kola igraju derbi sa Crvenom zvezdom. Susret na Karađorđu igraće se od 18.55, a Novosađani su silno motivisani da prirede iznenađenje u duelu sa aktuelnim šampionom.

Lale trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli Superlige, pa bi im bodovi iz ovog meča bili od velike važnosti u borbi za poziciju koja na kraju sezone vodi u Evropu. Pred ovaj važan duel, očekuju se pune tribina stadiona Karađorđe, a dva dana pred meč, Novosađani imaju zanimljivu "taktiku".

Naime, uprava je pred meč sa Crvenom zvezdom, a uoči današnjeg treninga, na stadion dovela sveštenika, kako bi osveštao službene prostorije, ali i očitao molitvu, što je učinio protojerej Velimir Vrčinić. Nakon molitve u klupskim prostorijama, ušao je i u autobus ekipe, koji je takođe osveštao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

Tom prilikom, on je timu poželeo da ih na putu uspeha vodi duh sveštenomučenika Georgija Živanova, koji je 1914. godine bio jedan od osnivača, a kasnije i prvi sekretar Vojvodine.

Nakon sveštenika, na stadion su stigli i najvatreniji navijači Vojvodine.

 

 

Oko 100 najvatrenijih pristalica stigli su na Karađorđe, koji su potom na društvenim mrežama okačili fotografiju uz natpis "Vojvodino, nema predaje".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike