Poznat razlog Mbapeovog nezadovoljstva! Napustiće Park prinčeva zbog neispunjenih obećanja!

14.10.2022

11:01

0

Problem je odnos sa Nejmarom

Poznat razlog Mbapeovog nezadovoljstva! Napustiće Park prinčeva zbog neispunjenih obećanja!
kilijan mbape 1 - Copyright Profimedia

Nezadovoljstvo Kilijana Mbapea u Pari Sen Žermenu kulminiralo je do granice da francuski napadač želi da napusti klub.

Danima se traži rešenje ovog odnosa, ali Mbape, nakon što nisu ispunjena obećanja čelnika, ima u planu da prvom prilikom ode sa Parka prinčeva, prenosi španska Marka.

- Čelnici kluba nisu uradili ono što su obećali kada su obnovili ugovor sa Mbapeom, koji je postao najplaćeniji fudbaler na svetu. Prvo obećanje bilo je da će Mbape postati neprikosnoveni sportski lider projekta, a to je podrazumevalo odlazak Nejmara iz PSŽ-a. Mbape je već u julu želeo da nađe rešenje i napusti PSŽ, jer je Nejmar automatski aktivirao klauzulu u svom ugovoru i produžio saradnju sa šampionom Francuske do 2027. Bio je to Nejmarov prkosan odgovor na nameru saigrača i kluba da ga se otarase - ne samo da ne odlazim, nego produžavam ugovor na još godinu dana - prenosi "Marka".

Španci podsećaju da je Francuz u maju produžio ugovor sa "svecima", a da se tada oko njegovog ostanka angažovao čak i predsednik Francuske Emanuel Makron.


- U obnovi Mbapeovog ugovora stajao je i ponos cele zemlje. Mbape je konsultovan u izboru Lusa Kamposa za sportskog direktora, čelnici kluba tražili su od njega odobrenje da postave trenera Kristofa Galtijea, a pre svega, uveravali su ga da Nejmar, njegov veliki rival, neće ostati dugo u klubu iako je Brazilac imao ugovor do 2026. Čelnici PSŽ-a uveravali su Mbapea da imaju 500 miliona evra da isplate Nejmara i Lea Mesija u slučaju da francuski napadač bude tražio da dvojica njegovih saigrača napuste klub. Mbape nije istakao Mesija, ali jeste Nejmara, smatrajući da je njegov nedostatak profesionalizma štetan za PSŽ - navodi "Marka".

Kako se dalje u tekstu navodi, rukovodstvo PSŽ-a nije moglo da se oslobodi Nejmara uprkos činjenici da ga je tokom leta nudilo klubovima širom Evrope, jer su učinak i plata bili prepreka za transfer.

- Čelnici PSŽ-a nisu mogli da održe obećanje da će ''likvidirati'' ugovor Nejmaru, jer su shvatili da bi to bio ogroman skandal i kršenje finansijskog fer-pleja. Mbape je tražio da PSŽ dovede Aurelijena Čuamenija, koji je na kraju završio u Realu. Sve ovo je uticalo da Mbape ne vidi sebe u Parizu i sa Nejmarom u istoj svlačionici - zaključuje "Marka".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike