Zvezda nas je zasluženo pobedila, ali nisam video dominaciju! Trener Mađara ima još jednog "keca u rukavu"

12.10.2022

14:09

0

Autor: 24sedam

Trener Fradija se uzda i u navijače

Zvezda nas je zasluženo pobedila, ali nisam video dominaciju! Trener Mađara ima još jednog "keca u rukavu"
Čerčesov - Copyright MN Press

Ferncvaroš će Crvenu zvezdu dočekati posle poraza u Beogradu, ali i pobede u šampionatu Mađarske. Duel u okviru Lige Evrope najavili su trener Fradija, Stanislav Čerčesov, kao i vezni igrač Anderson Esiti.

- Svako ko je gledao utakmicu, video je da smo dali maksimum i ostavili dušu i srce na terenu. Zbog toga je važno da iz pobede izvučemo dodatnu snagu. Teško je da predvidim šta će se desiti. Videli ste šta je bilo u prethodnom meču i koje smo greške pravili, ali nam je trener ukazao na greške i šta moramo da popravimo - kazao je Esiti koji u Beogradu nije dobio šansu.

Printscreen/Facebook/Ferencvárosi Torna Club
 

- Sa trenerom imam dobar odnos i on odlučuje ko će da igra - dodao je Nigerijac, a zatim dodao šta očekuje od meča 4. kola u koji mađarski tim ulazi sa šest bodova. Srpski šampion ima tri.

- Postoji pozitivan pritisak pošto smo pobedili Trabzon i Monako. Protivnici znaju šta mogu da očekuju od nas, a na nama je da budemo što bolji. Naša najveća snaga je srce koje ostavljamo na terenu, a svi zajedno želimo da ekipu podignemo na viši nivo. U protekle četiri sezone smo postali prepoznatljivi na međunarodnom planu, ali sada želimo još više. Nisam Mađar, ali vidim koliko nas navijači hrabre. Velika je prednost kada imate takve navijače - zaključio je Esiti, a zatim je reč dobio Čerčesov.

Na pitanje da li će igrati Tokmak, Laiduni i Vingo pošto su se povredili protiv Debrecina, izbegao je direktan odgovor.

- Imamo nekoliko povređenih igrača i oni sigurno neće igrati, ali nema fudbala bez povreda.

Zatim je upitan i da li očekuje dominaciju Zvezde, kao što je bilo u Beogradu.

- Ne bih rekao da su dominirali. Naravno, to može da se kaže sa aspekta rezultata (4:1), ali ako pogledate statistiku imali smo 60 odsto poseda lopte. Sada idemo meč po meč, ekipa nije kompletna i nije lako menjati. Najvažnije je da se spremimo i damo sve na terenu, kao i u narednom meču.

Poraz u Beogradu je bio opravdan, ali sutra imamo priliku da sve popravimo. Zvezda je dobar tim i već godinama pruža takve partije. Biće teško, jer oba tima žele uspeh. Ali će sutra navijači biti uz nas i to je jedna od prednosti o kojima sam pričao - zaključio je Čerčesov koji se očigledno nada "vetru u leđa" sa tribina.

Utakmica je na programu sutra, sa početkom u 21 čas, uz prenos na TV Arena sport.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike