Halanda već sele u Real: U Sitiju će ostati dve sezone, a onda ide u Madrid, šta god Gvardiola pričao

11.10.2022

09:30

0

Klauzula ipak postoji, nema tu Pep mnogo izbora

Halanda već sele u Real: U Sitiju će ostati dve sezone, a onda ide u Madrid, šta god Gvardiola pričao
Tan2022-10-8_171427506_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Prošlo je manje od nedelju dana kako je Pep Gvardiola "grdio" novinare i govorio kako ne postoji obeštećenje, niti izlazna klauzula za Erlinga Halanda, pomoću koje bi prešao u Real Madrid.

Posle pobede 5:0 nad Kopenhagenom u Ligi šampiona, Gvardiola je sa ozbiljnim izrazom lica govorio:

- Ne postoji izlazna klauzula za Real Madridi, niti bilo koji drugi klub. To nije tačno. Šta drugo da kažem? Ne možete da poklanjate pažnju glasinama, treba da brinemo samo o onome što možemo da kontrolišemo.

Tako je bilo u sredu, ali sada obično vrlo dobro obavešteni Atletik javlja drugačije, mada tehnički ne demantuje Gvardiolu. Klauzula postoji, ali tek od 2024. godine!

Tada će Haland navodno moći da ide za 200 miliona funti (227 miliona evra prema današnjem kursu), ali samo u klub van Premijer lige.

Tumačite ovo kako hoćete, ali ne treba ići dalje od poznatih priča. Real će da se oslanja na Benzemu do 2024. godine, a onda će dovesti Halanda da ga zameni.

Norvežanin prosto briljira u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj. Odigrao je devet mečeva i postigao 15 golova u Premijer ligi i samo potvrdio ono što se znalo i pre odlaska na Ostrvo – reč je o jednom od najboljih napadača današnjice, iako ima samo 22 godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike