Magične brojke čudesnog Ronalda! Od 700 golova, za Real je dao čak 450, a evo i učinka u Junajtedu, Juveu i Sportingu (FOTO)

10.10.2022

06:41

0

Autor: D. N.

Portugalac je obezbedio pobedu nad Evertonom

Magične brojke čudesnog Ronalda! Od 700 golova, za Real je dao čak 450, a evo i učinka u Junajtedu, Juveu i Sportingu (FOTO)
Krsitijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP/Jon Super

Kristijano Ronaldo je u pobedi Mančester junajteda nad Evertonom postigao 700. gol u klupskoj karijeri. Portugalac nije bio starter, ušao je u 29. minutu, a u finišu prvog poluvremena bio i strelac. Upravo je taj gol i rešio pitanje pobednika.

Posle ovog pogotka, Ronaldo nije bio baš rečit. Tačnije, oglasio se na Tviteru.

- Velika pobeda momci. Još jedan korak u pravom smeru - napisao je CR7 kome je ovo prvi pogodak u tekućem šampionatu.

Nešto rečitiji bio je saigrač i zemljak, Bruno Fernandeš.

- Teško je brojati golove Ronaldu jer se čini da je svaka sedmica novi rekord. Srećni smo jer je naporno radio za ovaj gol.

Videli smo u prošloj utakmici da mu je bilo teško jer se zaista trudio. Golman je dobro branio, ali je sada dao gol i pobedili smo. I to je najvažnije za njega - kazao je Fernandeš nakon meča.

U Premijer ligi, Junajted je na petom mestu sa 15 bodova iz osam utakmica. U narednom periodu igraće sa Omonijom u Ligi Evrope, kao i sa Njukaslom, Totenhemom i Čelsijem u engleskom šampionatu.

Tako, da eto nove prilike za Ronalda.

I za kraj evo i statistike vezane za učinak. Za Junajted je u dva mandata dao 144 gola, za Real Madrid 450 u 438 nastupa, a za Juventus 101. Za Sporting dao ih je pet.

Kada je reč o učinku po ligama, u Premijer ligi ih je dao 103, u Seriji A 81, a u Primeri 311. U portugalskom šampionatu tri puta se upisao u strelce.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike