Liverpul dva puta stizao Arsenal, treći put nije mogao: Saka iskoristio poklon od Olivera (FOTO, VIDEO)

09.10.2022

17:53

0

Autor: 24sedam

Liverpul dva puta stizao Arsenal, treći put nije mogao: Saka iskoristio poklon od Olivera (FOTO, VIDEO)
arsenal - Copyright Tanjug/AP

U derbiju engleske Premijer lige na Emirejtsu između Arsenala i Liverpula  prštalo je na sve strane i od prvog minuta. Konačnu pobedu odnele su "tobdžije" golom Sake iz penala u 76. minutu.

Centralna ličnost utakmice bile su sudije, kako glavni na terenu Majkl Oliver na terenu, tako i one u VAR sobi, koje su olako prešle preko jednog očiglednog igranja rukom igrača Arsenala u svom šesnaestrcu, ali su zato bez oklevanja odlučile pobednika u 76. minutu.

Derbi je otvorio Gabrijel Martineli golom na isteku prvog minuta, da bi igrači Liverpula preko Darvina Nunjeza došli do izjednačenja. Domaći su u smiraj poluvremena ponovo poveli golom Sake, na asistenciju Martinelija, tako da su "crveni" iz minusa startovali u nastavku.

Taj gol ih nije poremetio, jer su Žota i Firmino još jednom doveli Arsenal u mat situaciju i kada se činilo da će Liverpul stati na loptu, da je bilo previše za ovaj derbi to što su dva puta sustizali zaostatak, ponovo su dali osnov sudiji Oliveru da bude u prvom planu.

Uzalud su se bunili, penal je bio dosuđen, a VAR nije imao primedbu za duel Tijaga Alkantare i Gabrijela Žezusa, pa je Saka šutirao i pogodio sa bele tačke za 3:2.

Arsenal je ponovo lider Premijer lige sa 24 boda, jedan više od drugolasiranog Mančester sitija.

 BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike