Zvezdina četvorka u Novom Sadu! Osovina Ivanić-Katai ponovo radi punom parom! (VIDEO)

02.10.2022

16:51

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli ubedljivi u Novom Sadu

Zvezdina četvorka u Novom Sadu! Osovina Ivanić-Katai ponovo radi punom parom! (VIDEO)
mlgat-fkcz-183 - Copyright MN Press

Reprezentativna pauza za fudbalere Crvene zvezde završena je u četvrtak, kada su izabranici Miloša Milojevića uspešno preskočili prvu prepreku na putu ka odbrani Kupa Srbije.

Pošto su pregrmeli gostovanje u Šapcu, crveno-beli su bili još ubedljiviji na novom izletu van Beograda. U nastavku Superlige Srbije Zvezda je protiv Mladost GAT u Novom Sadu slavila 4:0.

Crvena zvezda je odlučno ušla u meč, nije imala praznog hoda, a na kraju prvog delu imala je prednost od "samo" 1:0 jer je golman Mladosti Aleksa Milojević branio sjajno, a na samom startu je zaustavio jedanaesterac Aleksandru Pešiću.

Mirko Ivanić je u 2. minutu bio fauliran unutar šesnaesterca, sudija Živković je na poziv VAR sobe pregledao snimak i pokazao na belu tačku. Pešić nije loše šutirao, ali je Milojević pročitao stranu i odbranio penal.

Nije taj detalj poremetio crveno-bele, nastavili su da napadaju, a u 12. minutu su i poveli majstorskim golom Mirka Ivanića. Dobio je povratnu loptu od Erakovića i sa 22 metra je snažnim, a tehničkim udarcem poslao u sam gornji ugao.

Domaćin je napadao koliko mu je Zvezda dozvolila, a dozvolila mu je premalo da bi ugrozio Borjana. Na drugoj strani Milojević je nastavio da briljira, branio je udarce Bukarija, Kange, Mitrovića, a lepu priliku promašio je i Pešić.

Trener Miloš Milojević imao je razloga za  zadovoljstvo zbog igre, ali i nezadovoljstvo zbog povrede štopera Milunovića u 30. minutu koji se požalio na bolove u listu desne noge.

Ušli su na poluvremenu Katai i Ben, Zvezda je imala kontrolu igre, ali ne i dobre ofanzivne akcije sve do 70. minuta. Onda je Gelor Kanga otvorio kontru, spojio Bena sa golom, ali iskusni napadač nije šutirao iskosa sa desne strane već je video na drugoj statiovi Aleksandra Kataija, nesebično mu je asistirao i tu pomoći nije bilo. 

Mladost je pala posle drugog gola, a Mirko Ivanić je odličnu partiju krunisao i drugim golom. Kanga je izveo korner po zemlji, Katai je propustio loptu, a Ivanić pored iznenađenih igrača domaćina levicom je poslao loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, golman Milojevič je faulirao Mitrovića, a Gelor Kanga je bio daleko sigurniji realizator od Pešića, za 4:0.

Standings provided by SofaScore

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila Mladost GAT 4:0.

86. MINUT - GOOOL! Kanga je precizan sa 11 metara. Prethodno je Milojević u kaznenom prostoru oborio Mitrovića.

84. MINUT - GOOOL! Tačku na Zvezdinu pobedu stavlja Ivanić! Kanga je ubacio loptu iz kornera sa leve strane po zemlji, Ivanić je primio na petercu i po zemlji je poslao u mrežu.

79. MINUT - Sjajan pokušaj Kange iz slobodnog udarca. Opalio je omaleni Gabonac iz sve snage po lopti sa preko 20 metara, ali je ona prohujala tik pored mesta gde se spajaju prečka i stativa. Prethodno je Srnić zamenio Rodića.

70. MINUT - GOOOL! Katai duplira prednost Zvezde! Sevnula je kontra iz udžbenika crveno-belih, Ben je dobio loptu po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i potom proigrao Kataija kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

66. MINUT - Menja i Milojević. Mijailović je zamenio Kangvu.

63. MINUT - Dvostruka promena kod domaćih. Arsić je zamenio Dimitrova, a Miladinović Radomana.

MN Press
 

60. MINUT - Istekao je sat igre. Osim pokušaja Kataija nije bilo uzbuđenja pred kaznenim prostorima oba tima.

51. MINUT - Zapretio je Katai. Šutirao je sa 15 metara iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored stative.

46. MINUT - Meč je nastavljen, oba trenera su se odlučili na promene tokom pauze. Milojević je u svlačionici ostavio Bukarija i Pešića, umesto koji će u drugom delu igrati Katai i Ben. Kod domaćih Mlađović je zamenio Stankovića.

MN Press
 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle tri minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Zvezda vodi 1:0 protiv Mladosti GAT.

43. MINUT - Posle desetak minuta zatišja na terenu, ponovo preti Zvezda. Kanga je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, šutirao je direktno u gol, ali je Milojević bio dobro postavljen i uspeo je da interveniše. 

MN Press
 

32. MINUT - Prinudna izmena i kod Zvezde. Povređenog Milunovića zamenio je Radovan Pankov.

28. MINUT - Uspeli su domaći malo da se oslobode početnog pritiska Zvezde, koliko toliko su težište igre prebacili na polovinu favorizovanog rivala. Žuti karton je dobio Rodić.

23. MINUT - Ponovo je Pešić imao zicer. Posle centaršuta sa leve strane iskusni napadač je bio potpuno sam u petercu, ali je glavom sa nekoliko metara šutirao preko gola.

MN Press
 

21. MINUT - Već je izvršena prva promena. Najverovatnije se radi o prinudnoj izmeni kod domaćina. Mijića je zamenio Mandić.

19. MINUT - Nova šansa za Zvezdu. Posle prekida i ubačene lopte sa leve strane, Bukari je na drugoj uhvatio poluvolej, ali je Milojević sjajnom paradom uspeo loptu da izvuče ispod prečke i pošalje je u korner posle kojeg nije bilo opasnosti za domaćina.

12. MINUT - GOOOL! Ivanić je doveo Zvezdu u vođstvo! Dobio je iskusni vezista loptu na nešto više od 20 metara od gola, šutirao je iz prve i maestralno pogodio gornji ugao Milojevićevog gola.

6. MINUT - PEŠIĆ JE PROMAŠIO PENAL! Milojević je odbranio udarac sa 11 metara iskusnom napadaču. Prethodno je Kovačević startovao na Ivanića posle šuta, a sudija Živković je posle asistencije iz VAR sobe i pogledanog snimka odlučio da pokaže na belu tačku.

1. MINUT - Počeo je meč u Novom Sadu. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Zvezde.

- U najavi meča protiv Mladosti GAT trener Milojević je istakao da će u Novom Sadu sve zavisiti od crveno-belih.

- Pauzu u nacionalnim šampionatima zbog Mundijala u Kataru, Zvezda će iskoristiti za još jedan prijateljski meč na teritoriji Rusije.

SASTAVI
MLADOST GAT: Milojević, Mijić, Kovačević, Tanasijević, Stanković - Maksimović, Jočić, Popović, Dimitrov, Radoman, Vidakov.
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović, Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike