U Novom Sadu sve zavisi od Zvezde! Milojević na slatkim mukama, za jednog igrača nema zime!

01.10.2022

12:13

0

Crveno-beli žele da potvrde vodeću poziciju

U Novom Sadu sve zavisi od Zvezde! Milojević na slatkim mukama, za jednog igrača nema zime!
Miloš Milojević - Copyright Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

Nakon reprezentativne pauze zbog Lige nacija, nastavljena su fudbalska takmičenja širom Evrope, a u Srbiji je prvo na redu bio Kup Srbije. U šesnaestini finala, aktuelni šampion Crvena zvezda je bila bolja od ekipe Mačve sa 2:0, pa u odličnom raspoloženju dočekuje nastavak Superlige.

Očekivanja pred meč 13. kola, koji će se igrati u nedelju od 17 sati Novom Sadu sa ekipom Mladosti GAT izneo je i trener crveno-belih Miloš Milojević.

- Posebna motivacija Mladosti neće biti potrebna, a očekujem meč gde će pokušati da urade sve što je u njihovoj moći da nas pobede. Međutim, više sve zavisi od nas samih. Ako podižemo nivo igre i koristimo šanse u pravom trenutku mislim da će biti lakše. Poštujemo protivnika u pripremi utakmice. Promenili su trenera što može da bude malo “neprijatno” kada igrate prvi put, ne znamo tačno kako će igrati. Imamo indicije kako su  igrali kada je bio sa ekipom. To je nešto na šta se fokusiramo kod njih, ali 95 posto se fokusiramo na to da stvari radimo bolje, koje pokušavamo da radimo, da to postanu automatizmi. Na dobrom smo putu, naravno to nekada izgleda bolje, nekad gore. Nekada idemo dva koraka napred, nekad nazad, ali mislim da postoji dosta prostora za napredak - kazao je Milojević na početku obraćanja, pa istakao da će u nedelju ipak sve zavisiti od igre njegovog tima.

 - Imaju dva dobra špica, sličnog profila, Katanić, Vidakov i Arsić koji je uvek neugodan na prekidu. Mislim da su kao tim čvrsti, da su porasli, privikavaju se na nivo koji im je potreban. Mislim da imamo dosta kvaliteta, vraćaju nam se igrači posle reprezentativne pauze koji su sveži i nisu igrali protiv Mačve. Imamo grupu kvalitetnih igrača i ne postoji opravdanje, niti mogućnost da tražimo bilo kakav alibi. 

Milojević pred ovaj susret može da računa na sve igrače, pa ima i jasnih dilema poput one da li će u Novom Sadu nastupiti sa dvojicom napadača. U Kupu su nedavno veću minutažu dobili igrači koji nisu igrali toliko u šampionatu i Milojević je na slatkim mukama.

- Gledamo da razigramo što više igrača. Zavisi od protivnika, kao i od toga koja je sledeća utakmica. Što pre budemo mogli da im damo šansu - daćemo. Ne samo da bi im dali šansu, već što im verujemo da mogu da nam pomogu da ostvarimo dobre rezultate. 

 
Dete Crvene zvezde - Jovan Mijatović blizu je prvog tima.
 
- Naravno, približava se tome da može da bude u sastavu i da igra. Za njega “nema zime”.
 
Takođe, pred crveno-belima je i nadmetanje u Ligi Evrope, a meč sa ekipom Ferencvaroša je na programu u četvrtak.

- Naravno da hoćemo. Imamo ljude pored ekrana i na terenu. Ferencvaroš ima potpuno drugi sastav u Evropi i u prvenstvu. Imaju takođe veliki roster kao i mi. Međutim, neki principi i ideje mogu da se vide sigurno - zaključio je Milojević.

 

Standings provided by SofaScore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike