Novak menja trenera, a zna se i kada će se to dogoditi

16.10.2020

09:30 >> 18:47

0

Autor: D. B.

Nagovešteno kada će se uspešna saradnja završiti

Novak menja trenera, a zna se i kada će se to dogoditi
Copyright Profimedia

Jedno veliko i značajno pitanje kada je u pitanju karijera Novaka Đokovića je rešeno.

Konačno je poznato do kada će najbolji teniser sveta sarađivati sa svojim dugogodišnjem trenerom, mentorom i prijateljem, Marjanom Vajdom.

Naime, Slovak je sam otkrio u intervjuu za “Večernje Novosti” kada će se, najverovatnije, završiti njegov rad sa Đokovićem.

Nadam se da ću ostati sa njim dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova – objasnio je Vajda.

Iskusni trener smatra da je Novak igrač koji će ostati zauvek zapisan kao čovek u čijem vlasništvu će biti rekordi po broju osvojenih gren slemova, ali i broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Trenutno Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po 20 titula na gren slemovima, dok Nole ima 17. Kada je reč o broju nedelja na prvom mestu ATP liste Federer je najviše sakupio 310, dok je Novak trenutno u 290. nedelji na čelu svetskog rangiranja tenisera.

To je njegov cilj i dalje verujem da će se to i dogoditi. Može da potuče sve rekorde. I tako je blizu da to uradi. Zdrav je, još je mlad u poređenju sa Federerom i svi ga popdržavaju u tome. Njegova apsolutna odlučnost je da bude najbolji. Zna svoj cilj i kako da ide ka njemu. Takođe tu je i njegov odnos prema obavezama. Perfektno i profesionalno iz svakog dana ispunjava. Nije prvi bez razloga. – objašnjava Vajda.

Vajda je pričao i o strahovima koje je imao posle diskvalifiakcije Đokovića na US Openu.

– U takvim momentima ne možete mnogo toga reći. Možete samo da ga podržite, kao trener, ali i kao prijatelj. Ceo tim i porodica su stali iza njega i to mu je bilo najvažnije. U potpunost znam kroz šta prolazi. Bilo je strahova šta će se događati posle US Opena, ali je on samo potvrdio da je šampion. To je nabolji dokaz.

A kada je reč o porazu u finalu Rolan Garsoa, Slovek nema dilemu šta se tačno dogodilo.

Bio je to jedan od lošijih Novakovih dana i najbolji za Nadal. Svaka čast Nadalu, uspeo je da to iskoristi do kraja. Ali, Novak i dalje ostaje šampion i prvi je na svetu. Naš tim je ponosan na njegove sjajne rezultate i srećan je što radi sa njim, jer i dalje ima motivaciju da se usavrši u svim oblastima i da bude najbolji igrač u istoriji – zaključio je Vajda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike