Ljubinko Drulović za 24sedam: Svi ćemo gledati u Bajbeka! Zvezdi lako bez Kange

16.10.2020

12:27 >> 18:03

0

Bivši selektor orlova i šampion Evrope sa orlićima iznosi ključne detalje 163. večitog derbija

Ljubinko Drulović za 24sedam: Svi ćemo gledati u Bajbeka! Zvezdi lako bez Kange
Copyright MN Press

Bivši fudbaler i trener Partizana Ljubinko Drulović tvrdi da pred 163. večiti derbi postoji samo jedna nepoznanica i ona se nalazi u njegovom bivšem klubu. Reč je naravno o Žan-Kristofu Bajbeku, koji je poslednjeg dana prelaznog roka došao u Humsku kao zamena Umaru Sadiku, uvek neprijatnom za čuvanje defanzivcima Crvene zvezde.

MN Press

– Realnost je da tim Crvene zvezde u kontinuitetu poslednjih godina sve derbije igra loše, bilo da je reč o mečevima u prvenstvu ili kupu, kod kuće ili na stadionu Partizana. Crno-beli su na tim utakmicama pobeđivali ili su bili bolji rival na terenu, uglavnom zasluženo su te pobede pripadale baš njima. Možda bi mogli da iznenade na ovom derbiju jednom dobrom partijom, jer pritisak je ipak na strani Partizana zbog minusa od osam bodova. Ne bi bilo nikako dobro za njih da i posle derbija ostane ista razlika, a tek bi bilo loše da se poveća zaostatak na 11 bodova. Zbog toga očekujem ofanzivan Partizan i rasterećenu Crvenu zvezdu – kaže Drulović za 24sedam.

FK Partizan

Promene u Partizanu tokom prelaznog roka nisu bile toliko velike da bi previše brinule navijače. Od jednog igrača će, ipak, dosta toga zavisiti, a njega niko ne poznaje toliko dobro da bi sa sigurnošću mogao tvrditi da se odlazak Sadika neće mnogo osetiti.

– Holender je kvalitetan igrač, naše dete, naš mentalitet, i on će se veoma lako uklopiti. Jojić i Obradović nisu novajlije, njima je u Partizanu sve dobro poznato, i ja verujem da će baš Jojić doneti kvalitet koji je ekipi bio potreban. Bajbek, on je realno jedina nepoznanica. U njega ćemo najviše gledati da bismo odmah dali procenu da li je s njegovim dolaskom, odnosno odlaskom Sadika, tim izgubio ili dobio.

Raspoloženje u Crvenoj zvezdi kvari koronavirus, ali Drulović misli da je jedini pravi hendikep izostanak Ivanića.

MN Press

– Kanga je neobičan igrač, koji šutira iz mogućih i nemogućih pozicija, ima taj neki stil koji može da iznenadi nas posmatrače, ali ako to ljudima u Crvenoj zvezdi odgovara, onda nam ostaje samo da se složimo sa njihovim izborom. Drugo, on se nije nametnuo kao prvo rešenje u veznom redu, tako da ne vidim da će zbog njegove bolesti Zvezda biti u hendikepu. Više mi se čini da će to biti zbog izostanka Ivanića. Rekao bih da mu je Dejan Stanković pronašao poziciju i da je on najopasniji kada deluje iz sredine. On može igrati po levom i desnom krilu, posebno u domaćem prvenstvu, ali kada su jače utakmice u pitanju, onda ga gubiš guranjem na bok. U dobroj je formi i veoma dobro se razume u igri sa Kataijem, pa će njegovo odsustvo biti teško nadoknaditi.

“Večiti”, pamet u glavu na 163. derbiju: Kosan za 24sedam priznao da mu već fali “skalamerija” Sadik

Od odlaska Ljubinka Drulovića iz Porta nije bilo srpskog igrača u slavnom portugalskom klubu koji je ostavio jači utisak. Pokušali su tu slavu da pomute Milan Stepanov i mladi Marko Pavlovski, ali Drulović ostaje sinonim sa uspešnog Srbina u plavo-belu dresu. Sada je na redu pokušaj Marka Grujića, koji je došao na pozajmicu iz Liverpula.

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, Pool

– Naravno, voleo bih da Marko ostavi dobar utisak, jer to u krajnjem slučaju podiže ugled srpskom fudbalu. Odabrao je pravu sredinu, ima sve uslove da se pokaže, naročito ako uzmemo u obzir njegovo iskustvo i igračke karakteristike, a mislim da će biti i dovoljno prostora za njega. Porto je prodao kapitena Danila u PSŽ, čime je otvoreno mesto za našeg fudbalera da igra i dokaže se – kaže Drulović.

Stigli rezultati Kanginog testa na koronu

Planove u trenerskom poslu nije bilo ni ranije lako praviti, a sad je zbog pandemije sve složenije, pa i potraga za pravim klubom.

– Čekam najbolju ponudu, ali vidimo svi šta se dešava oko nas i u svetu, tako da moram biti strpljiv. Profesionalac sam, spreman sam za sledeći izazov, ali ako bih mogao da biram onda bih voleo da se taj sledeći korak dogodi u pravcu mog povratka u Portugaliju. Zahvalan sam toj zemlji za sve što mi je pružila tokom moje 15-godišnje igračke karijere, sada bih voleo da dobijem priliku da se pokažem i kao trener.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike