„Večiti“, pamet u glavu na 163. derbiju: Kosan za 24sedam priznao da mu već fali „skalamerija“ Sadik

16.10.2020

11:01 >> 15:21

0

Iskusni stručnjak iz Novog Sada izneo svoje viđenje prvog okršaja fudbalera Partizana i Crvene zvezde u novoj sezoni

„Večiti“, pamet u glavu na 163. derbiju: Kosan za 24sedam priznao da mu već fali „skalamerija“ Sadik
Copyright Milorad Kosanović, MN Press

Milorad Kosanović, bivši strateg Vojvodine i Crvene zvezde, pred 163. večiti derbi priznaje da sa velikim nestrpljenjem očekuje duel dveju ekipa na stadionu u Humskoj, jer se bolja prilika za dobar meč odavno nije ukazala kao sad, u nedelju (17.00, Arenasport 1).

– Fudbalska igra je ozbiljna stvar, koja se stvara mesecima, samo se u Srbiji misli da je moguće stvoriti je preko noći. Na primer, Partizan sad prolazi sudbinu mnogih superligaša, koji na svakih od tri do šest meseci menjaju kompletne ekipe i počinju iz početka. Ipak, vidim i u toj činjenici neku draž, jer će te novajlije imati odmah priliku da pokažu da li su vredne dresa Partizana. Iz tih, mnogih nepoznanica u Partizanu, možda nam iskoči i nešto dobro za ovaj derbi – priča Kosanović za 24sedam.

Na drugoj strani, problem sa kovidom 19 već je iz tima izbacio Mirka Ivanića i Gelora Kangu, ali Kosanović podseća da je i Almerija odvođenjem Umara Sadika poslednjeg dana prelaznog roka učinila veliku uslugu Crvenoj zvezdi.

MN Press
Fudbal, 162. derbi, Crvena zvezda, Partizan

– Ako ćemo u Partizanu morati da vidimo na delu pojačanja, onda ćemo u Zvezdi gledati mlade igrače. Otvara im se prostor zbog bolesti Ivanića i Kange, pa taman možete da nas uverite da ste zaista tako talentovani kao što se priča. Osim toga, neće protiv sebe imati i Sadika. Već sam rekao da je taj bio prava “skalamerija”, jako opasna. Dosta toga nije znao, ali ono što je umeo lako je pretvarao u svoju prednost samo ako bi mu se ostavio prostor. Mnogo je značio Partizanu – rekao je Kosanović.

Iskusni stručnjak ne želi da prognozira ishod derbija, budući da to nikad nije radio.

– Teško je govoriti o pobedniku, a ja nikad ne prognoziram. Prvo bih voleo da sve prođe bez problema, jer nam je korona već dovoljan problem da bismo izmišljali drugi. Siti smo već svih gluposti, sad možemo da gledamo samo igru. Što se tiče baš igre, mislim da je razlika u bodovima već velika, da je prvenstvo u Srbiji praktično već rešeno što se tiče borbe za prvo mesto. Zato bi oba tima mogla jednom za promenu da odigraju jedan dobar meč, onako rasterećeni. Stalno se nadamo da će zablistati i nikako da se to dogodi. Možda je ovo taj derbi koji čekamo!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike