Kovačević o periodu dva Srbina u Juventusu: Nije Mesi, ali da imam klub platio bih da bude u timu

29.09.2022

12:36

0

Autor: 24sedam

Zna kako je njemu bilo kada je došao na Apenine

Kovačević o periodu dva Srbina u Juventusu: Nije Mesi, ali da imam klub platio bih da bude u timu
darko3 - Copyright MN Press, Tanjug/AP

Bivši reprezentativac i golgeter Real Sosijedada i Juventusa Darko Kovačević u intervjuu za "Gazeta delo sport" pričao je o posnom periodu za Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u Torinu.

Srbin veruje da će njegovi mlađi zemljaci i naslednici u redovima "stare dame" proigrati baš kao što su to uradili u dresu Srbije na utakmicama protiv Švedske i Norveške.

- Sezona je tek počela, a povrede su pogodile Juventus. Očigledno je da stvari trenutno ne idu kako treba. Ne mogu da kritikujem trenera Alegrija koji je toliko toga dosad osvojio. Siguran sam da ćemo videti drugačiji Juve kada se vrate Kijeza i Pogba. Verujem da je za Vlahovića to jednostavno bio stresni period - istakao je 48-godišnji Kovačević u intervjuu za "Gazeta delo Sport“.

Profimedia
 

- Sećam se jednog svog iskustva kada tri meseca nisam mogao da postignem gol. Pokušavao sam sve, ali lopta nije ulazila. Možda Vlahović ima isti problem. Nije pogodio od 15. avgusta, ali sigurno će imati koristi od gola protiv Norveške. Ne može se poreći da u Juventusu ne dobija dovoljno lopti, ali uskoro će biti još kvalitetnih igrača koji će biti uz njega. Pomislite samo na Kijezu. Veliki je pritisak na Juventus.

U slučaju Kostića situacija nije bitno bolja:

Tanjug/AP, Profimedia
 

- Dajmo mu vremena. Nije tu ni dva meseca i moraće da se prilagodi novom fudbalu i novoj zemlji. Možda nije Mesi, ali ima sve što treba. Platio bih da imam nekog poput njega u mom timu dok sam igrao. Sa centaršutevima koje pravi, postigao bih još više golova - zaključio je Kovačević.

Bivši centarfor Crvene zvezde odigrao je 76 utakmica u Seriji A za Juventus i Lacio i postigao je 26 golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike