Italijani srušili mađarske snove - Donaruma vodio Azure kroz "grupu smrti"!

26.09.2022

21:01

0

Ekipa Roberta Manćinija nastavlja takmičenje

Italijani srušili mađarske snove - Donaruma vodio Azure kroz "grupu smrti"!
Tan2022-9-26_22294202_0 - Copyright Tanjug/Tamas Kovacs/MTI via AP

Fudbaleri Italije pobedom u poslednjem kolu divizije A, Lige nacija nad selekcijom Mađarske sa 2:0, obezbedili su prvo mesto u grupi i plasman na završni turnir.

Azuri su u gostima slavili golovima Đakoma Raspadorija i Federika Dimarka, ali nakon ovog duela moraju slaviti i Đanluiđija Donarumu, koji je branio nestvarno.

Do poslednjeg kola, Mađari su držali prvo mesto na tabeli i na Puškaš areni, uz veliku podršku publike, očekivali podvig. Međutim, iskusna selekcija poput Italije, predvođena Robertom Manćinijem, nije poklekla.

Mogli su aktuelni prvaci Evrope do prednosti na ranom startu, ali je loptu sa gol linije izbacio devanzivac. Italija je preuzela kontrolu, nametnula svoj tempo igre i u 27. minutu preko Raspadorija stigli do vođstva. Sa druge strane, domaćini su nizali prilike, gotovo da je bilo pitanje trenutka kada će Mađarska izjednačiti, ali je Donaruma na golu bio nestvaran.

Branio je nemoguće i tako svojim napdačima pružio priliku da kontrolišu tempo. Tako je do pogotka stigao i Dimarko.

Grupnu fazu su završili sa 11 bodova, jednim više od Mađarske, dok su Nemci treći sa šest, a Engleska je poslednja sa pet osvojenih bodova.

Što se tog susreta tiče, bez rezultatskog značaja, Nemci su vodili sa 2:0, tokom većeg dela meča, kada je potpuno niotkuda, Engleska vezala tri gola i učinila evropski klasik i te kako zanimljivim. Ipak, Panceri se nisu dali, pa su u finišu izjednačili, a rezultatom 3:3 je okončan taj duel.

 

Standings provided by SofaScore

U Ligi B, Crna Gora je sa igračem manje poražena na svom terenu od Finske sa 2:0, dok je Rumunija demonstrirala silu protiv Bosne i Hercegovine sa 4:1.

Gruzija je sa 2:1 bila bolja od Gibraltara u Ligi C, dok je Bugarska minimalnim rezultatom slavila nad timom Severne Makedonije. U Ligi D, Estonija je porazila San Marino sa 4:0.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike