Prvo kartoni, pa golovi: Pobedu PSŽ-a obeležio karate potez (video)

16.10.2020

21:24 >> 21:28

0

Autor: J. T.

Parižani iako bez velikog broja prvotimaca stigli do ubedljive pobede i prvog mesta Lige 1

Prvo kartoni, pa golovi: Pobedu PSŽ-a obeležio karate potez (video)
Copyright Profimedia

Posle sedam kola, šampion je ponovo na vodećoj poziciji. Doduše, na deobi sa Renom koji, uz Lil, jedini u francuskoj Ligi 1 i dalje nema poraz.

Pari Sen Žermen, ipak, ima bolju gol-razliku, a tome je doprinela ubedljiva pobeda nad Nimom u gostima – 4:0.

Čudno je počela utakmica, povredom Leandra Paredesa koji je morao van terena već u 11. minutu, a zatim je viđeno isključenje Loika Landre zbog karate poteza u 12. minutu, kada je u rebra šutnuo Rafinju. Zanimljivo za samo 20 minuta sudija je pokazao čak četiri kartona. Dva žuta gostima iz Pariza, a žuti i direktan crveni domaćinima. 

Sve to nije poremetilo Kilijana Mbapea i saigrače, pošto je fantastični napadač u 32. minutu iskoristio odlično dodavanje Rafinje i matirao golmana Nima. Na drugi gol čekalo se sve do 77. minuta, kada je Alesandro Florenci posle dve stative konačno pogodio metu. Rešeno je tada pitanje pobednika, a do kraja su se u strelce upisali ponovo Mbape (83) i Pablo Sarabija (88. minut).

PSŽ je u ovoj utakmici, što zbog povreda što zbog korone, igrao bez Nejmara, Di Marije, Veratija, Markinjosa, Drakslera, Kurzave, Pereire, Bernjata i Kerera, ali je potvrdio zašto je šampion Lige 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike