Masovna tuča na meču Francuza i Poljaka: Sudija morao da prekine utakmicu u 77. minutu (VIDEO)

26.09.2022

10:26

0

Autor: 24sedam

Francuzi više neće zvati neke igrače u nacionalni tim

Masovna tuča na meču Francuza i Poljaka: Sudija morao da prekine utakmicu u 77. minutu (VIDEO)
tuča1 - Copyright Printscreen/YouTube

Na turniru za ekipe U18 u francuskom gradu Limož dogodio se težak incident na utakmici selekcija Francuske i Poljske. Kod rezultata 3:2 za Poljake izbila je tuča u 77. minutu iz koje su domaći fudbaleri izašli sa čak četiri crvena kartona zbog čega je sudija po pravilima igre prekinuo meč.

Utakmici je prisustvovao i Paskal Olmeta, bivši golman Ompika iz Marseja koji je branio u finalu KEŠ protiv Crvene zvezde 1991. godine u Bariju. Njegov sin Lisandru stajao je na golu ove ekipe koja se pobila sa vršnjacima iz Poljske: 

- Kada su i meni sa 60 godina nervi bili pri pucanju, mogu da zamislim kako je bilo mom sinu sa 17 godina - rekao je Olmeta.

Ostali svedoci utakmice nemaju dileme oko toga da je sve zamesio mladi Francuz Damel Bije, koji je glavom u glavu udario rivala nakon čega je počela masovna tuča.

Bivši as francuskog fudbala, danas selektor Francuske U18 Bernar Diomed obećao je da če vinovnike incidenta isterati iz tima:

- Nažalost, ovo se dešava redovno, možda ne na najvišem nivou, ali ne znam da li je ovaj turnir bio turnir na visokom nivou. Nekima možda neće biti povratka u nacionalni tim, jer moraju da razumeju neke stvari. Drugi su imali dobar stav na kraju meča, pokušavali su da smire situaciju. Moramo hladnokrvno analizirati one koji su se ponašali dobro i one koji su se ponašali loše. Kao trener, sankcionisaću igrače koje moram da sankcionišem.

Prošle godine na istom turniru dogodila se slična tuča između Francuske i Portugala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike