Mašović i Račić oduševljeni podrškom sa tribina: Ova pobeda je velika i za njih!

25.09.2022

10:42

0

Vezni igrač razočaran načinom kako je "zaradio" karton

Mašović i Račić oduševljeni podrškom sa tribina: Ova pobeda je velika i za njih!
20220919npSRBtrening20 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljiv trijumf protiv Švedske u okviru pete runde Lige nacija, 4:1. Ostao je još samo jedan meč u ovom takmičenju, pre nego što se reprezetnacija okrene Svetskom prvenstvu, a on će se igrati u utorak u Oslu, protiv Norveške.

Pobeda Srbiju ostavlja u igri za drugi šešir, što automatski znači i nešto lakši rivali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pobeda nad Švedskom veoma je važna na tom putu, a njoj je doprineo i Erhan Mašović.

- Pa zaista sjajna pobeda. Moj drugi meč za reprezentaciju i druga pobeda od tri ili četiri gola razlike. Zaista sjajan utisak, odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Kontrolisali smo situaciju, nismo im dali previše loptu i prilike da nešto kreiraju. Čak i kada bi počeli da igraju, stajali smo kompaktno - kazao je Mašović i pohvalio mališane koji su ispunili stadion Rajko Mitić:

- Stvarno predivan osećaj. Nisam očekivao da će doći u tako velikom broju, ali sam im zahvalan što su došli da nas podrže.

Zbog povrede u sastavu Srbije nije bilo najstandardnijeg defanzivca, Nikole Milenkovića, ipak, Mašović ističe da nije bilo problema oko adaptacije.

- Dosta dobro smo se uklopili. Babića znam iz mlade reprezentacije, sa Mitrovićem sam odigrao meč na prošlom okupljanjem reprezentacije protiv Slovenije. Sa dobrim igračima nije teško da se uklopiš. Tako da, dobro smo se razumeli, komunicirali na terenu.

Priželjkuje da bude u sastavu i za meč sa Norveškom u Oslu, koji je na programu u utorak.

- Nadam se, moje je da se nadam, da pružam dobre partije i da se trudim što više na treningu, pa ćemo videti.

A duel sa Norveškom, zbog žutih kartona propustiće Sergej Milinković Savić i Uroš Račić. Ipak, fudbaler Valensije je nakon jučerašnjeg meča imao dovoljno razloga da bude zadovoljan.

- Sigurno je dobro što smo danas pobedili, da imamo vetar u leđa za to što nas čeka protiv Norveške. Bili smo mnogo nadmoćniji, preuzeli odgovornost i zasluženo došli do pobede. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal - kazao je Račić, pa uputio pohvale na račun dece koja su sa tribina bodrila nacionalni tim.

- Ovo smo već imali jednom prilikom, ali bih pohvalio svu decu, zahvalio bih se što su došli u ovako velikom broju. Drago mi je što smo usrećili tu istu decu, što su mogli da odu kući sa pobedom. Ovaj događaj je nešto veliko za njih, da pamte kao pobedu reprezentacije Srbije.

Na kraju se dotakao i momenta kada je dobio žuti karton.

- Dobio sam žuti karton na veliku glupost. Odskočila je lopta u poslednjem momentu, hteo sam da je unesem, šutnem ili promenim stranu, igrač je već išao u mene klizećim startom i bukvalno sam poskočio i stao njemu na nogu. I Sergej je imao žuti karton, ali ja sam morao da se čuvam, jako mi je krivo, možda bih dobio i više minuta, ali nadam se da će ekipa i bez mene i Serđa doći do rezultata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike