Nek zaborave ponašanje iz 2018. godine: Poludeće Šaćiri i Džaka kad čuju šta su Švajcarci odlučili!

23.09.2022

09:52

0

Direktor njihove selekcije Pjerluiđi Tami otkrio da njihovi igrači neće smeti da pokazuju albanskog orla

Nek zaborave ponašanje iz 2018. godine: Poludeće Šaćiri i Džaka kad čuju šta su Švajcarci odlučili!
Granit Džaka - Copyright Profimedia

Direktor švajcarske reprezentacije Pjerluiđi Tami izjavio je da njihovi igrači neće moći da pokazuju albanskog orla pri slavlju, što su u prethodnom periodu često koristili Granit Džaka i Džerdan Šaćiri.  

-  Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke – rekao je Tami.

On je istakao da Švajcarska kao država želi da respektuje drugačije vrednosti i da sport ne sme da izađe iz tih okvira. 

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno, ali ne moramo da budemo provokativni.

Podsetimo, taj incident se dogodio 2018. godine na Mundijalu kada su igrali Srbija i Švajcarska, i upravo su Šaćiri i Džaka pri postizanju golova pokazaivali dvoglavog orla. 

Srbija prvi meč na Mundijalu igra 24. novembra protiv Brazila, potom 28. novembra sledi meč sa Kamerunom, a sa Švajcarskom se sastaju 2. decembra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike