Britanci podigli optužnicu: Istina o smrti Emilijana Sale sve bliža

15.10.2020

19:18 >> 19:23

0

Autor: N. St.

Tragedija koja je potresla fudbalski svet...

Britanci podigli optužnicu: Istina o smrti Emilijana Sale sve bliža
Copyright Profimedia

Tragedija koja je potresla fudbalski svet je još uvek nerešena. Emilijano Sala je tragično nastradao u januaru 2019. godine. Argentinac je potpisao za Kardif, potom se vratio u Nant i pozdravio se sa saigračima, da bi zatim krenuo avionom nazad na promociju u novi klub. Na tom putu je njegov avion pao i posle nekoliko dana je pronađen na dnu Lamanša zajedno sa pilotom Dejvidom Ajbotsonom.

Porodica fudbalera i dalje čeka rezultate istrage, a do pomaka je došlo u prethodnom periodu. Uprava za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije (CAA) je podigla optužnicu protiv jednog čoveka u tom slučaju.

U pitanju je Dejvid Henderson koji se sumnjiči da je imao veze sa tragičnim događajem. Henderson se pojavio na sudu u Kardifu 28. septembra, a onda je 26. oktobra pušten uz kauciju.

– Ne bi bilo prikladno da nešto komentarišemo dok slučaj traje – poručio je direktor CAA Ričard Stefenson i potvrdio da je podignuta optužnica.

Iz advokatske firme „Hikman i Rouz“ koja zastupa Mercedes Tafarel, majku Emilijana Sale, su saopštili da se nadaju da će se slučaj ubrzati.

– Njegova majka je očajna, želi da sazna celu istinu i da razume kako se sve ovo dogodilo. Zbog toga molimo CAA da u što kraćem roku reši sve ovo kako se tako nešto ne bi ponovilo – rekao je Danijel Mahover iz spomenute advokatske firme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike