Čiji je igrač bio nesrećni Emilijano Sala? Kardif tvrdi da je Nant falsifikovao čekove koje je dobijala njegova majka

25.02.2021

12:39 >> 14:35

0

Autor: D. B.

Nastavlja se rat dva kluba pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani

Čiji je igrač bio nesrećni Emilijano Sala? Kardif tvrdi da je Nant falsifikovao čekove koje je dobijala njegova majka
Copyright Profimedia

Nije baš tako davno bio 21. januar 2019. godine kada je stigla strašna vest da je poginuo Emilijano Sala. Argentinac je stradao u avionskoj nesreći negde iznad Lamanša putujući iz Nanta ka Kardifu gde je trebalo da nastavi karijeru.

Čudna vremena u kojima živimo dovela su do toga da tragedija centarfora deluje kao da se sve odigralo odavno, ali u pravilnim vremenskim razmacima tu su Salin bivši klub Nant i nesuđeni Kardif da nas na sve podsete.

U toku je veliki spor između ova dva kluba u kome se spore da li je Kardf dužan da isplati Nantu 18.000.000 evra na ime obeštećenja i ovaj slučaj je stigao i do Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Kardif tvrdi da je Nant falsifikovao čekove, odnosno da je promenio datume na čekovima koji su poslati njegovoj majici kako bi izgledalo da je igrač već bio član Kardifa, a ne Nanta u momentu kada je poginuo. Kardif tvrdi i da su ljudi iz Nanta bili ti koji su organizovali prevoz avionom. Sa druge strane Nant tvrdi, a sa tim se slaže i UEFA, da je sva papirologija bila završena i da je transfer već bio završen.

Pročitajte još

Problematični čekovi su izdati 21. januara 2019, baš na dan kada je letilica nestala. Poslati su na adresu Mercedes Tafarel, a suma na njima je 16,291 evra koliko je Sala trebalo da dobije na ime raskida ugovora u Francuskoj. Kardif tvrdi da je Nant lažno predstavio datume ovih čekova kako bi pokazao da Argentinac već nije bio igrač ovog kluba.

Arbitraža u Lozani je dobila sporne čekove i poslala ih je na veštačenje, a navodno Kardif ih je poslao i javnom tužiocu u Nantu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike