UEFA sprema još jednu šokantnu novinu! Utakmice Lige šampiona izmešta van Evrope?

19.09.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Sve u želji da se dodatno poveća zarada

UEFA sprema još jednu šokantnu novinu! Utakmice Lige šampiona izmešta van Evrope?
20190827npStadionRM17 - Copyright MN Press

Još se oni najtradicionalniji ljubitelji fudbala nisu pomirili ni sa uvođenjem VAR tehnologije u najvažniju sporednu stvar na svetu, a iz Niona stižu glasine da im čelnici UEFA spremaju novi šok.

Kako prenosi ugledni britanski „The Athletic“, vodeći ljudi evropskog fudbala razmatraju mogućnost izmeštanja utakmica Lige šampiona van Evrope!?

Na sastanku Izvršnog komiteta UEFA koji se održava na Hvaru pred učesnicima se našao predlog da se mečevi grupne faze elitnog takmičenja igraju u SAD, Kini ili zemljama Bliskog istoka. Naravno, sve zbog želje da se dodatno povećaju prihodi koje donosi najkvalitetnije klupsko fudbalsko takmičenje na Starom kontinentu.

Sve ovo je uvertira za predstojeću generalnu skupštinu Evropske asocijacije klubova (ECA) koja će se održati ove nedelje u Istanbulu, a na kojoj bi rukovodioci najmoćnijih evropskih klubova trebalo da razmotre mogućnost igranja Lige šampiona i na drugim kontinentuma.

Navodno, pojedini klupski čelnici, među kojima je predsednik PSŽ-a i predsedavajući ECA Naser Al Kelaifi podržavaju takvu odluku, pre svega zbog toga što se radi o velikim tržištima koji bi i te kako mogli da pruže značajnu finansijsku injekciju elitnom takmičenju, a samim tim i klubovima učesnicima Lige šampiona.

Iako pozitivni signali postoje, trenutno je znatno realnija mogućnost da UEFA za početak meč Superkupa Evrope zakazuje na pomenutim tržištima, dok se razmatra i mogućnost uvođenja mini turnira pred početak sezone, na kojem bi učestvovali pobednik Lige šampiona i još tri vodeća tima…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike