Partizan sa Petrićem ne posustaje: Crno-beli niz pobeda nastavio se u Surdulici protiv Radnika (GALERIJA)

18.09.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

Crno-beli gostuju ekipi Radnika

Partizan sa Petrićem ne posustaje:  Crno-beli niz pobeda nastavio se u Surdulici protiv Radnika (GALERIJA)
FK Partizan - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su svoj pobednički niz sa novim trenerom Gordanom Petrićem. Crno-beli su sa rezultatom 2:0 (1:0) odneli tri boda iz Surdulice protiv Radnika, a golove su postigli Natho iz penala u 10. i Menig u 55. minutu. 

Gosti su zasluženo slavili prema prikazanoj igri, iako će biti i onih koji će staviti pod sumnju opravdanost dosuđenog penala u 10. minutu. Sudija Lukić u prvvom mahu nije video potrebu da reaguje, ali su ga iz VAR sobe pozvali da pogleda snimak na kojem su se videla dva obaranja igrača Partizana u kaznenom prostoru Radnika. Nakon što se i sam uverio da ima osnova za najstrožu kaznu, Lukić je pokazao žuti karton Abubakaru, a Nathu je ukazao priliku koje on po tradiciji ne propušta da pretvori u gol.

Rano vođstvo Petrićeve ekipe nije donelo preterane promene na terenu. Radnik je ostao otvoren za nadigravanje, s tim da se vidno mučio kod završnog pasa, pa je tako najopasniju priliku napravio udarcem iz "slobodnjaka" koji je Popović skrenuo u korner. Sve ostalo što se zanimljivo desilo na terenu kreirali su crno-beli, posebno "bomba" u 45. minutu večeras diskretnog Dijabatea sa oko 25 metara, koja je završila na prečki, i gužva koji minut kasnije za Uroševića i Rikarda.

U nastavku utakmice, ista meta, isto odstojanje. Partizan je napadao mučeći se da posle duela sa domaćim fudbalerima savlada i teren, dok su Surduličani u retkim pokušajima na protivničkoj polovini teško pronalazili mirnoću i peciznost u dodavanjima iza štopera crno-belih. Ovaj period borbe bez pravog fudbalskog sadržaja konačno je prekinut od Dijabatea. Igrač iz Malija je na svoj način povukao loptu po krilu u 55. minutu i nakon što je pretrčao čuvara pogodio je Meniga na prvoj stativi. Holanđanin se u prijemu oslobodio jednog fudbalera i onda iz okreta šutirao jako, tako da je Ranđelović samo vrhovima prstiju uspeo da dotekne loptu, ne i da joj promeni putanju ka mreži.

Kao još jedna zanimljivost utakmice u Surdulici izdvaja se i broj izmena koje je izvršio Petrić. Posle 90 minuta protiv Nice, Natho je ponovo bio celu utakmicu na terenu, a Baždar je šansu dobio u 80. minutu umesto Belića. Pre njega Lutovac je zaigrao umesto Meniga i to je bilo sve od promena! Da li Petrić metodom "klin se klinom izbija" pokušava da podigne nivo fizičke pripreme vodećih igrača ili smatra da će u predstojećoj pauzi biti za sve dovoljno prostora za odmor i rehabilitaciju, nije trenutno dovoljno jasno. Izvesno je da su na klupi ovaj meč presedeli Andrade, Ilić, Fejsa, Vujačić, Pavlović, Terzić i Jović.

Crno-beli posle pauze nastavljaju borbu za superligaški tron utakmicom protiv Vojvodine u Humskoj.

Ovakav je tok utakmica imala iz minuta u minut!

Kraj!

90. minut - Igraće se još tri minuta!

90. minut - Gol Baždara neće važiti, ofsajd!

89. minut - Velika prilika za Radnik! Spasić pored gola sa oko 16 metara, potpuno sam!

85. minut - Lutovac loše organizuje kontru, imao je nekoliko boljih rešenja od odabranog da gađa nikog na drugoj stativi. Kako stvari stoje Rikardo se u Surdulici neće upisati u strelce, nema pravih lopti, ali ni sa njegove strane nije bilo pravih kretnji i otvaranja.

80. minut - Bažar na terenu, izašao Belić. Bonu za bonusa, ali napadač za zadnjeg veznog. Pomera se Natho na mesto Belića!

76. minut - Žuti za Lutovca!

75. minut - Energija Živkovića mora da raduje Petrića. Igra desnog beka odlično deluje na ostatak ekipe i pravo je osveženje za sve pne koji su na toj poziciji u Partizanu videli samo problem.

71. minut - Izašao je Menig, ušao je Lutovac.

71. minut - Partizan se povukao, delom zbog nedostatka snage, delom verovatno iz taktičkih razloga. Zasad im ne prolaze pokušaji da kontrama dođu do prilika gol. Jednom je Belić pogrešno tražio Meniga dugom loptom, drugi put su sudije videle ofsajd Rikarda.

63. minut - Domaći fudbaleri su se potpuno predali, moral im je na najnižem nivou posle drugog gola gostiju. Igrači Partizana dosta slobodnije kombinuju nego na početku, pokrivanja nisu tako agresivna pa igrač koji očekuje loptu bez problema može da se okrene. Pitanje je samo sa koliko golova u mreži Radnika će trijumfovati crno-beli. 

58. minut - Menig ponovo u akciji! Abubakar je morao da ga sruši, ali Lukić nije želeo da mu pokaže i drugi žuti karton koji bi ga odveo u svlačionicu.

55. min - Gooool! Menig! Dijabate je prodirao na svoj način po desnom krilu, posle driblinga se oslobodio jednog igrača i pre nego što će lopta završiti u gol-autu sa linije je po zemlji proigrao Meniga. Usledio je odličan prijem i udarac iz "druge" pod prečku - 0:2!

53. minut - Konačno jedan pravi pokušaj Natha ka Rikardu, ali ova "podvala" nije mogla da prođe sve i da nije reagovao Ranđelović. Pomoćni sudija je pokazao na ofsajd.

52. minut - Abubakar ke panično reagovao ispred svog golmana plašeći se naleta Meniga. Njegov korner popravio je samo statistiku crno-belims, jer nije bilo ništa vredno pomena posle Živkovićevog nabacivanja iz ugla. Natho iznenađujuće sveže deluje, često se vidi u sprintu, ali nedostaju njegove lopte. Na drugoj strani, Traore i Menig još nisu uhvatili pravi ritam

46. minut - Nastavlja se meč! Nije bila izmena!

Poluvreme

45+1. minut - Gužva opet u šesnastercu Radnika, umalo gol Uroševića! Od svega na kraju ofsajd zbog Rikarda!

45. minut - Dijabateee, prečka! Bomba sa preko 25 metara, golman je već bio savladan, a onda je lopta odsela na donji deo prečke, pa je odskočila ispred linije.

44. minut - Partizan u poslednjoj trećini ne pronalazi miran pas.

37. minut - Akcija Uroševića i Rikarda po levoj strani završila se odbitkom do sredine na koji je natrčao Traore. Oporabao je svoj udarac, ali bolje da nije, pogodio je mesto bliže korner zastavici nego desnoj stativi.

36. minut - Navijači Partizana glasno viču "Uprava, napolje"!

35. minut - Teren je oštećen, verovatno će se sve više koristiti duge lopte, jer je otežana kontrola po podlozi u Surdulici.

32. minut - Udarac Stevanovića i odbrana Popovića. Lopta je posle snažnog udarca završila u korneru. Radnik je preuzeo inicijativu!

30. minut - Žuti za Saničanina, dve loše intervencije završile su se faulom za opomenu.

29. minut - Period rastrzane igre koja se razvila na delu terena Partizana. Lopta je gotovo svake sekunde menjala vlasnika, delom zbog nepreciznosti igrača, delom zbog lošeg terena. Slab fudbal u kome više uživaju igrači Partizana.

23. minut - Oprobao je udarac Natho, ali golman Radnika bio je na mestu!

Najvažniji momenat u dosadašnjem toku utakmice!

20. minut - Tri kornera za Partizan u vrlo kratkom periodu, ali osim gužvi u kaznenom prostoru Radnika nije viđeno ništa konkretno. Pritisak crno-belih se nastavlja!

17. minut - Dominacija Partizana se nastavila posle vođstva. Izgleda kao da je pitanje trenutka kada će se duplirati prednost gostiju!

10. min - Gool! Natho sa bele tačke ne greši! Crno-beli vode 0:1!

9. minut  - VAR gleda sporni momenat sa Rikardom u kaznenom prostor. Sudija Lukić je pozvan da odgleda snimak! Penal!

6. minut - Očekivani pritisak Partizana na početku utakmice. Prošao je jedan pokušaj kontre preko Meniga i odmah zatim prvi udarac u okvir gola koji su imali domaći fudbaleri. Zasad se ne može reći da je primetan umor kod igrača u crno-beloj opremi, ali na to treba računati kako bude odmicala utakmica.

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO:

Umorni Partizan večeras u Surdulici gostuje ekipi Radnika. Crno-beli se posle nesrećnog početka sezone i promene na klupi polako igrački i fizički uzdižu i još jedan trijumf u domaćem prvenstvu sigurno bi bio dodatni stimulans ekipi pred odlazak na pauzu zbog mečeva reprezentacije.

Trener Gordan Petrić učinio je ono što se mnogima u avgustu činilo nemogućim. Podigao je tim, igrači sa više snage ulaze u utakmice i duele. Takođe, taktički sve izgleda daleko lepše nego kod Ilije Stolice, pa tako iz dana u dan pridobija sve veći broj simpatija od navijača Partizana.

Ovaj duel u Surdulici biće i za njega važan i težak ispit, jer će se videti koliko je uspeo da motiviše igrače posle iscrpljujućih 90 minuta protiv Nice u četvrtak.

 

 

Radnik -  Partizan, 19.00 (TV Arena Premium 1)

Stadion Radnika. Sudija: Lazar Lukić

Radnik: Ranđelović, Abubakar, Babić, Bogdanović, Danoski, Duronjić, Jokić, Oreščanin, Spasić, Stevanović, Stojanović. Trener: Dragan Perišić.

Partizan: Popović - Živković, Marković, Saničanin, Urošević - Traore, Belić - Dijabate, Natho. Menig - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike