Da nas ne zavara Radnikova pozicija, ali želimo samo tri boda! Petrić jasan pred put na jug Srbije - Mi se pitamo!

17.09.2022

12:28

0

Biće ovo duel sedmoplasirane ekipe i "fenjeraša"

Da nas ne zavara Radnikova pozicija, ali želimo samo tri boda! Petrić jasan pred put na jug Srbije - Mi se pitamo!
pfc1 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana u nedelju od 19 sati gostuju poslednjeplasiranoj ekipi Superlige, surduličkom Radniku, a duel 12. kola, crno-beli dočekuju u boljem raspoloženju.

Nakon nešto sporijeg otvaranja sezone, Partizan je vezao nekoliko boljih utakmica, pa put Surdulice kreću za nova tri boda. Sa druge strane, domaćin je u proteklom pobedu ispustio prvu pobedu, a uprkos pojačanju u zadnjoj liniji, u vidu bivšeg kapitena Dušana Stevanovića, svesni su kome ide uloga favorita.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić najavio je uoči sutrašnjeg gostovanja  težak put i verovatno težak teren, ali da će se crno-beli pitati za ishod meča.

Sutra je zahtevna utakmica jer idemo na put od četiri sata. Teren će verovatno biti teži jer je palo dosta kiše. Računamo na najjači mogući sastav - rekao je Petrić na današnjoj konferenciji za medije, pa dodao:

- Teška je i neizvesna utakmica je uvek dole. Mi ne treba da ražmišljamo o Radniku i o terenu. Biće drugačije nego što je na stadionima Partizana ili Zvezde. Iskusna su ekipa, koja zna da igra na rezultat. Ovde se samo Partizan pita i nadam se da ćemo se vratiti sa tri boda. Zavaravala je i pozicija Novog Pazara na početku prvenstva, pa su krenuli u seriju. Ne opterećujem se Radnikom, zanima me samo da se vratimo sa tri boda i da odemo na zasluženu pauzu.


Istakao je Petrić da razmišlja samo o svom timu, ali da nije za promene kakve su nastupile u Surdulici.

To što Radnik ima probleme, ja nisam za to da se odmah menjaju treneri. Smena trenera negativno utiče na igrače. Trener koji je došao je tu jednu ili dve utakmice. To što oni imaju problem, ne treba da nas dotiče. Igrači moraju da se dokazuju, ako se ne vratimo s pobedom, vraćamo se na staro i katastrofa je za nas - kazao je šef stručnog štaba crno-belih, pa istakao da je njegov tim posle 168. večitog derbija protiv Crvene zvezde (1:1) stekao prepoznatljiv stil igre:

- Kako su utakmice prolazile, igrači su sticali sigurnost. To su isti igrači kao od pre tri meseca. Rezultat donosi sigurnost. Od Zvezde je pokazala neka prepoznatljiva igra. U fudbalu je najteže novo dokazivanje, nadam se da su igrači zaboravili Nicu. Bitno je da su čisti u glavi, a znam da su se odmorili.

A nakon mnogih turbulencija na početku ove sezone, konačno su i navijači Partizana bili su zadovoljni i to izdanjem protiv Nice.

- Navijači su zapamtili meč protiv Nice i sigurno da to očekuju u narednom periodu. Voleo bih da budemo hrabriji i mirniji na lopti, da je bilo tako, mogli smo da pobedimo u četvrtak Nicu. Očekujem od igrača da ponavljaju takve igre. U narednom periodu to će biti veliki izazov.

Na kraju, Petrić je otkrio i kakvo je zdravstveno stanje u ekipi.

- Menigu i Pavloviću sam rekao da sede na klupi, da plašimo Nicu. Naravno, nisu bili spremni za utakmicu. Menig je spreman za sutra, biće u konkurenciji. Možda taj teren može njemu da pogorša povredu - izjavio je Petrić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike