Senzacionalna Monca ispisala istoriju i bacila Juventus u haos i rasulo!

18.09.2022

15:16

0

Potpuni potop giganta iz Torina

Senzacionalna Monca ispisala istoriju i bacila Juventus u haos i rasulo!
Tan2022-9-18_165520819_0 - Copyright Tanjug/Claudio Grassi/LaPresse via AP

Katastrofa! To je jedina reč kojom se može opisati start sezone Juventusa, jer je tim posle sedam kola Serije A ostao na samo 10 bodova.

Da stvari budu gore, Juve je danas izgubio 1:0 od Monce, kojoj je to bila prva pobeda u istoriji u Seriji A! Novajlija i debitant u najjačoj ligi Italije je posle pet poraza igrao nerešeno sa Lećeom u prošlom kolu, a sada je ostvario i prvi trijumf, i to kakav!

Juventusu je ovo treći meč bez pobede u Seriji A, a ako se u račun dodaju i dva poraza u Ligi šampiona, to je već pet mečeva bez trijumfa!

Iako je Juventus, razumljivo, glavna priča, treba odati počast Monci, koja je imala više šuteva, veći posed, više je napadala i potpuno je koristila bezidejnost gostiju.

Posao domaćinu olakšan je crvenim kartonom Anhela Di Marije, koji je sasvim zasluženo dobio u 40. minutu pošto je posle tokom jednog duela divljački udario rivala.

Monca je jedini gol dala u 74. minutu. Dugo je trajala akcija, lopta je kružila od noge do noge domaćih igrača, Juventus je bio sabijen maltene u svoj šesnaesterac, a onda je Partik Čurija sa desne strane uputio jako lep centaršut u sredinu šesnaesterca. Tu se našao Kristijan Gitkjer, koji je skočio između potpuno skamenjene odbrane gostiju i skrenuo loptu u mrežu.

Juventusu baš ništa nije išlo od ruke. Obojica Srba su počela meč, ali je Filip Kostić zamenjen sredinom drugog poluvremena. I on i Dušan Vlahović su se uklopili u sivilo tima.

Italijanski mediji već nagađaju ko će zameniti Maksa Alegrija na klupi Juventusa, dok navijači odavno traže njegov odlazak.

Da stvari budu još gore po Juve, Inter je danas takođe izgubio, što znači da je torinski tim propustio šansu da ga pretekne na tabeli…

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike