Zvezda izbegla dramu protiv Napretka! Pešić kupio mir na Marakani! (VIDEO)

18.09.2022

17:00

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli slavili minimalnim rezultatom

Zvezda izbegla dramu protiv Napretka! Pešić kupio mir na Marakani! (VIDEO)
fkcz-napredak-86 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u trijumfalnom raspoloženju idu na predstojeću reprezentativnu pauzu, koja će i te kako dobro doći Milošu Milojeviću. Mladi strateg seo je na klupu srpskog prvaka u najturbulentnijem delu sezone koji još ostavlja posledice na igru Kataija i drugova, a kako su dosad sve morali da rade u hodu nema dileme da će mini pauza koristiti crveno-belima da dodatnu poslože redove.

Zbog svega toga, danas je Zvezdi jedino važno bilo da posle 90 i kusur minuta duela sa Napretkom travu stadiona „Rajko Mitić“ napusti u pobedničkom duhu, a to su uspeli golom Aleksandra Pešića u 68. minutu - 1:0.

Stiče se utisak da su crveno-beli još jednu dramatičnu završnicu izbegli u poslednjem trenutku. Kada je pretilo da se u završnih 20-ak minuta susreta uđe bez golova, Katai je sjajno probio defanzivu rivala po levoj strani, uputio izuzetno upotrebljv centaršut koji je glavom u gol vredan tri boda pretvorio iskusni napadač.

Napadala je Zvezda gotovo celim tokom meča. Više od 90 odsto utakmice proveli su Katai i drugovi na polovini rivala, koji se umešno branio i tako iz minuta u minut povećavao nervozu na najvećem srpskom stadionu. Poučeni iskustvima sa nekih prethodnih utakmica, Zvezdinim navijačima se uvlačila dodatna zebnja posle promašaja Marka Gobeljića i nekoliko bravoroznih intervencija golmana Napretka Petrića koji je ubedljvo najzaslužniji za to što su gosti dugo mogli da sanjaju senzacionalni bod protiv šampiona.

Nisu Kruševljani na Marakani pokazivali preveliku želju da ugroze Borjana. Tek na momente u prvom poluvremenu i posle primljenog gola prelazili su u većem broju na polovinu favorizovanog rivala koji je visokim presingom u začetku sekao gotovo svaki pokušaj gostiju da iznesu loptu dalje od svog gola i tako barem na momenat omoguće predah svojoj poslednjoj liniji.

Na kraju, tri boda potpuno zasluženo otišli su na konto srpskog šampiona, koji je ovim trijumfom zadržao najmanje pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Partizan i lidersko mesto pred dvonedeljnu reprezentativnu pauzu.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Zvezda je pobedila Napredak - 1:0!

90. MINUT - Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

88. MINUT - Poslednja promena u Zvezdi. Mitrović menja Pešića, koji, barem tako deluje, igru napušta zbog povrede.

83. MINUT - Poništen gol Kangve. Igrao je Zvezdin vezista rukom pre nego što je zatresao mrežu. Odmah potom Kataija je zamenio Sanogo.

MN Press
 

82. MINUT - Spavali su ofanzivno Kruševljani celo drugo poluvreme, ali od primljenog gola su sve više na polovini Zvezde. Šarić je izuzetno snažno šutirao sa preko 20 metara iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored gola.

74. MINUT - Ponovo Petrić čini čuda. Kanga je centrirao sa leve strane, Dragović je sjajno skočio i još bolje šutirao glavom sa četiri metra, ali je golman Napretka izvadio loptu ispod prečke i poslao je u korner. Poslednje promene prave gosti. Matića je zamenio Kočić, dok je umesto Martića na terenu Šarić. 

68. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, strelac je Pešić. Katai je po ko zna koji put probio po levoj strani, uputio je odličan centaršut u kazneni prostor, gde se na petercu najbolje snašao iskusni napadač i glavom zatresao mrežu gostiju.

67. MINUT - Konstantno Zvezda pritiska, gosti su u drugom poluvremenu uglavnom sa svih 10 igrača u polju na svojoj polovini i tako odbijaju sve nalete favorizovanog rivala.

60. MINUT - Dve izmene pravi i Milojević. Ben menja Bukarija, a Kangva Nikolića.

58. MINUT - Dvostruka promena kod gostiju. Čečerića je zamenio Jovanović, a Krstić je mesto na terenu ustupio Pantiću.

MN Press
  

50. MINUT - Odmah je Ivanić zapretio. Odlično je kombinovao sa Kataijem, šutirao je sa desetaka metara, ali je Petrić bio odlično postavljen.

46. MINUT - Tokom pauze Milojević je napravio jednu promenu. Na terenu je Mirko Ivanić, u svlačionici je ostao Mijailović. Kod gostiju nije bilo promena.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Crvena zvezda - Napredak 0:0.

44. MINUT -  Ponovo Petrić spušta rampu. Centirao je Rodić, Pešić je na petercu bio najviši u skoku, ali nije najbolje zahvatio loptu koju je posle parade uhvatio golman Napretka.

MN Press
 

37. MINUT - Još jedna sjajna prilika za crveno-bele. Katai je ispalio bombu sa 15 metara, ali je Petrić još jednom sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

32. MINUT - Najbolja prilika za Zvezdu! Prva konkretnija akcija crveno-belih završila se zicerom za Marka Gobeljića, koji je natrčao na odbitak posle intervencije Petrića ali je umesto u gotovo praznu mrežu, loptu poslao pored stative.

28. MINUT - Iznenadna prilika za Zvezdu. Rodić je želeo da centrira, lopta mu je malo prešla preko noge i krenula u paraboli ka golu Kruševljana, ali je Petrić bio oprezan i uspeo je da interveniše.

21. MINUT - Ponovo prete gosti. Malo se Napredak oslobodio Zvezdinog pritiska, Matić je šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali je Borjan bio oprezan i lako je intervenisao.

17. MINUT - Prvu priliku na meču imali su gosti. Posle slobodnog udarca sa leve strane, lopta je došla pravo na glavu Čečeriću, koji je sa pet metara šutirao preko prečke.

MN Press
 

16. MINUT - Traje ofanziva Zvezde, gosti imaju velikih problema da prebace loptu na polovinu crveno-belih, koji zasad nisu ozbiljnije pripretili Kruševljanima. Prvi žuti karton na meču dobija Marko Gobeljić.

7. MINUT - Očekivana slika na otvaranju susreta. Lopta je gotovo sve vreme u nogama fudbalera Zvezde, dok gosti iz kontre pokušavaju da ugroze favorizovanog domaćina. Izveli su crveno-beli dva kornera u prvih pet minuta meča, ali bez ikakve opasnosti po gol Kruševljana.

1. MINUT - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". Sa centra su krenuli fudbaleri Napretka, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod severne tribine Marakane. 

MN Press
 

- U poslednjim satima prelaznog roka čelnici Zvezde vratili su iz Čukaričkog svoje dete Srđana Mijailovića.

- Između evropskog i meča u domaćem prvenstvu, Zvezdi je "stigla čestitka" i od disciplinaca FSS, koji su izrekli kaznu zbog incidenata na nedavnom 168. večitom derbiju. 

- Crveno-beli nisu imali najsjajniju uvertiru za današnji susret, pošto su u četvrtak doživeli još jedan evropski neuspeh. Posle Monaka, Zvezda je u drugom kolu Lige Evrope poražena na gostovanju od Trabzona.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Nikolić, Katai, Pešić.

NAPREDAK: Petrić, Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin, Krstić, Bolha, Šarić, Mićin, Bastajić, Matić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike