Zvezdu drma kriza, Milojević nepokolebljiv: Moj posao je da ih dignem, u dobrom smo stanju i svakog možemo da pobedimo

17.09.2022

15:59

0

Šampion Srbije čeka nezgodnog rivala

Zvezdu drma kriza, Milojević nepokolebljiv: Moj posao je da ih dignem, u dobrom smo stanju i svakog možemo da pobedimo
fk CZ1 - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda posle poraza u Trabzonu u Ligi Evrope nastavlja takmičenje u Superligi, gde je prošle nedelje prekinula crnu seriju i preuzela vrh tabele.

Sledeći protivnik je Napredak, koga Zvezda dočekuje sutra od 17 sati, a Miloš Milojević izašao je pred novinare, koji su ga "rešetali" pitanjima o svemu. Kruševljane vodi Dušan Đorđević, koji je prošle sezone zadavao problema crveno-belima sa Radnikom, nanevši šampionu prvi i jedini poraz u sezoni.

- Radi se o kvalitetnom treneru koji je Zvezdi pravio probleme, znam ga i iz svog ličnog iskustva. Upoznati smo sa njegovom filozofijom i da je Napredak organizovana ekipa, tako da je na nama da dobrom i brzom igrom razbijemo tu koncepciju i uđemo u utakmicu dobro, agresivno i sa energijom, da bismo mogli da dobijemo to što želimo.

Istakao je šef stručnog štaba crveno-belih da bi Veljko Nikolić mogao da počne utakmicu.

- Naravno da bi Nikolić mogao, znamo koji kvalitet ima i nadamo se da će nastaviti u istom ritmu kao što je to bilo u prethodnih nekoliko utakmica.

Aleksandar Pešić se žalio na povredu, tako da se postavilo pitanje ko će biti startna opcija, a Milojević je bio kratak:

- Aleksandar Pešić.

Posle ove utakmice slede dve nedelje reprezentativne pauze, da li će to biti dovoljno da se ekipa vrati na pobednički kolosek?

- Mislim da to moramo da uradimo sutra, a svakako da će nam dve nedelje treninga pomoći da budemo još bolji.

Kako na Kataija utiče to što nije bio u startnoj postavi protiv Trabzona?

- Katai je ogroman profesionalac, tako da nikakvih problema nije bilo. Imam praksu da sa igračima razgovaram i oni znaju kad igraju i kad ne igraju zašto ne igraju. On je naš glavni igrač, tako da ne postoji ni trunka sujete kod njega. Katai je tu za kolektiv, spreman je da igra kad i koliko mu mi kažemo. Želimo da on igra stalno i na svom nivou, na njega računamo i sutra. Što se tiče pitanja da li je bitno da postigne gol, mislim da je pre svega najvažnije da ekipa pobedi, a ko će postići gol, to je najmanje bitno.

Govorio je Milojević i o stanju u ekipi usled nešto slabijih rezultata.

- Ekipa je u dobrom stanju, naravno da tim koji je navikao da pobeđuje konstantno poljulja svaki lošiji rezultat. Treba nam iz utakmice u utakmicu da se podižemo, ali i nivo forme i rezultate. To je uloga trenera, da kada ne ide dobro ekipu podigne. Na meni je da zajedno sa momcima ispravim te stvari. Ne bih se vraćao na to što je bilo, radi se o Evropi, o tome ćemo pričati kad bude došlo vreme za Evropu. Mislim da smo u prvenstvu i protiv Novog Pazara pokazali karakter i protiv TSC jako dobru igru, koja nažalost nije krunisana. Ubeđen sam da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti.

Istakao je strateg crveno-belih da je i dalje optimista kada je u pitanju evropsko proleće.

- Optimista sam, ali ćemo o Evropi govoriti kada budemo igrali evropsku utakmicu, sada nas očekuje utakmica protiv Napretka, fokusirani smo na taj meč i maksimalno smo ozbiljni u pripremi utakmice. Moramo da pokažemo odnos koji je na nivou onog koji je bio protiv Monaka ili bolji, to je jedino što želim, a znamo da imamo kvalitet da pobedimo bilo kog protivnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike