Petrić stavio dvojicu igrača da plaše Nicu! Vi mislite da se ja šalim, ali tako je, a u Surdulici se samo mi pitamo

17.09.2022 | 14:07

Trener Partizana ispričao neke detalje o meču u četvrtak

Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Partizan je u četvrtak "ispustio" Nicu u Ligi konferencija, ali je Gordan Petrić još jednom pokazao da je od ovih crno-belih napravio ratničku ekipu. Izazovi se nastavljaju koliko sutra, jer ekipa putuje u Surdulicu na megdan Radniku.

Petrić je izašao danas pred novinare i pričao o tom duelu, ali i o slici koju sada navijači imaju o Partizanu, čega je on vrlo dobro svestan.

- Ovo što su momci odigrali u četvrtak, navijači su zapamtili i oni sad očekuju iste partije, da se to ponavlja non-stop. Voleo bih da budemo mirniji na lopti i malo hrabriji. Da je tako bilo, mislim da smo mogli da pobedimo. To su sve navijači zapamtili, ali i ja kao trener, tako da očekujem da ponavljaju takve partije. Koliko ćemo uspeti, videćemo, ali biće veliki izazov za nas -  rekao je Petrić, a preneo Telegraf.

Protiv Nice nisu igrali Kvinsi Menig i Andrija Pavlović, koji su povređeni, ali ih je Petrić ipak stavio na klupu i to objasnio slikovitim razlogom.

- Menig nije bio spreman, kao ni Pavlović, ali sam im rekao da sede na klupi da malo "plašimo" Nicu. To nekome izgleda smešno, ali ja sam to stvarno rekao njima. Da sam ih izveo i na zagrevanje, možda bi oni pomislili "evo ih ova dvojica, pa će rešiti utakmicu. Menig je spreman za nedelju, biće u konkurenciji, samo je problem da li teren u Surdulici može da mu pogorša situaciju.

Radnik je poslednji na tabeli, put je dugačak, a i teren može da predstavlja problem.

- Imamo zahtevnu utakmicu jer idemo na put od četiri sata. Nadam se da su se igrači odmorili. Palo je dosta kiše, pa će teren biti malo teži za igru, ali igrači su spremni i verujem da će da odgovore. Posle imamo pauzu od dve nedelje za odmor i pripremu za ono što sledi. Svi su spremni sem Filipovića i računamo na najjači mogući sastav. To što Radnik ima problema, ja nisam za to da se treneri odmah menjaju, bilo je i u drugim klubovima problema pa se okrenulo, primeri su Novi Pazar, Napredak… To negativno utiče na igrače. Trener je tu jednu ili dve utakmice, a to što oni imaju problem ne treba nas da opterećuje. Imamo dug put, iza sebe emotivan meč, treba da nastavimo niz i igrači moraju da se dokazuju, tu nema opravdanja. Ako se ne vratimo sa pobedom, vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas.

Nastavio je o ostalim detaljima:

- Dole je uvek teško, teren uži, atmosfera donosi njima sigurnost. Teren je takav kakav je, biće podloga drugačija nego na stadionima Partizana i Zvezde, nadam se da će se narednih godina sve više obratiti pažnja na sređivanje terena. Nemam ništa da svako igra na način na koji može, ali ovde se samo Partizan pita i verujem da ćemo se vratiti sa tri boda.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/09/01/64c4e9adb45738d81958c04c/uhd/64c4e9adb45738d81958c04c.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c04c",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1098384_th_1663268759.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam