Žaliće u Humskoj posle Nice! Petrić je napravio ratnički Partizan! (VIDEO)

15.09.2022

20:54

0

Autor: A. Š.

Crno-beli remizirali i u drugom meču grupne faze Lige konferencija

Žaliće u Humskoj posle Nice! Petrić je napravio ratnički Partizan! (VIDEO)
PARTIZAN_vs_NICA-49 - Copyright MN Press

Žaliće se u Humskoj posle večerašnjeg meča protiv Nice. Pokupili su crno-beli aplauze oko 10.000 navijača za ratničku partiju koja na kraju nije nagrađena pobedom – 1:1.

Veliki posao uradio je za relativno kratko vreme Gordan Petrić na klupi Partizana. Od potpuno "rašravljenog Valjka" uspeo je da napravi mašineriju koja je spremna da 90 i kusur minuta juriša na pobedu protiv tima iz Lige petica, uprkos još jednom katastrofalnom ulasku u utakmicu.

Kao i mnogo puta dosad ove sezone, crno-beli su primimili gol "u svlačionici". Tek što se pošlo sa centra zatresla se mreža Popovića posle katastrofalne reakcije gotovo kompletne defanzivne linije. Brajan je posle manje od 120 sekundi od prvog sudijskog žvižduka primorao srpskog vicešampiona da krene sa centra.

Ipak, za razliku od vremena pre dolaska Petrića, Valjak je uzdignute glave nastavio utakmicu. Hrabro su crno-beli izašli visoko na polovinu rivala i imali nekoliko izuzetno obećavajućih napada pre nego što su u finišu prvog poluvremena Natho i Andrade najvili Partizanovu dominaciju u drugih 45 minuta.

U najboljem momentu crno-beli su došli do izjednačenja. Na isteku sata igre fenomenalnu akciju beogradskog tima krunisao je Dijabate još lepšim golom koji je uneo novu energiju na stadionu u Humskoj, koja je od tog momenta ponela rastrčane crno-bele ka potpunom preokretu.

Nažalost, do njega nije došlo. A nedostajalo je tako malo, pošto je u 70. minutu Rikardo promašio šansu utakmice. Ponovo je najveći deo posla odradio Dijabate, kojeg je prethodno maestralno u prazan prostor izbacio Traore. Brzonogi ofanzivac se stuštio u kazneni prostor po levoj strani, sjajno je sačekao napadača sa Zelenotrskih ostrva koji je potpuno usamljen sa 11 metara šutirao preko gola, mada se mora priznati da su nekoliko minuta pre toga crno-beli bili i miljenici sreće pošto je Diop posle šuta glavom pogodio stativu.

U drugom meču ove grupe Keln je na svom terenu pobedio Slovacko 4:2.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena. KRAJ! Partizan i Nica igrali su 1:1!

85. MINUT - Poslednje promene u ekipi Nice. Brahimi i Lotomba su zamenili Brajan i Pepea.

MN Press
 

81. MINUT - Dvostruka promena u Nici. Tirama je zamenio Beka Beka, dok je Rozario na terenu umesto Lemine.

78. MINUT - Nova promena kod crno-belih. Baždar menja Traorea. Nekoliko trenutaka kasnije Budaui dobija žuti karton.

70. MINUT - Kako će Partizan žaliti za ovom šansom, ako ne pobedi na kraju. Traore je maestralno izbacio Dijabatea po levoj strani u prazan prostor. Brzonogi ofanzivac je uleteo u kazneni prostor, sačekao i proigrao Rikarda, koji je potpuno neometan sa 11 metara šutirao preko prečke.

68. MINUT - Otvorila se utakmica posle gola Dijabatea. Sada je u prilici bio Urošević, ali je kapiten Partizana šutirao glavom pored gola posle sjajnog centaršuta Živkovića sa leve strane. Minut kasnije prva promena u Partizanu. Lutovac je zamenio Andradea.

65. MINUT - STATIVA! Koliko sreće za Partizan. Posle centaršuta sa desne strane, tek što je ušao u igru Diop je na drugoj stativi bio najviši u skoku. Lopta je u čudnoj paraboli krenula ka mreži, ali je posle odbitka od stative Popović uspeo da je izbije u polje.

63. MINUT -  Prva promena na meču. Diop je zamenio Iliea.

60. MINUT - GOOOOL! Dijabate poravnava rezultat! Nagrađen je Partizan za hrabru igru posle primljenog gola. Odlično je išla akcija, lopta je došla na desnoj strani do Dijabatea, koji je driblingom sjajno pronašao prostor za šut i potom pogodio gornji ugao gola Nice.

57. MINUT - Velika prilika za Nicu. Vujačić je izuzetno loše reagovao, jednu dubinsku loptu spustio je tačno u noge fudbalerima Nice na tridesetak metara od gola Partizana. Usledio je munjevit napad, lopta je došla do Laborda koji je, srećom po crno-bele, šutirao pored gola.

52. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Hamidu Traore.

46. MINUT - Meč je nastavljen. Treneri tokom pauze nisu ništa menjali u sastavima u odnosu na početak meča. Duel Partizana i Nice na stadionu u Humskoj prati 9126 gledalaca.

MN Press
 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade, završeno je prvo poluvreme. Nica vodi 1:0! U poslednjim sekundama prvog dela igre, Andrade je sa desetak metara, malo iskosa sa leve strane odlično šutirao, ali je Šmahjel uspeo da interveniše.

44. MINUT - Kakva šansa za Partizan! Natho je odlično šutirao sa desetak metara, Šmajhel je bio savladan, ali se ispred prazne mreže postavio Atal, koji je svojim telom sprečio sigurno izjednačenje.

35. MINUT - Imali su crno-beli nekoliko izuzetno obećavajućih napada u dosadašnjem toku meča, ali nisu uspeli da iz njih ugroze Šmajhela. 

MN Press
 

29. MINUT - Ponovo prete gosti. Dante je posle centaršuta sa leve strane nadskočio Uroševića na drugoj stativi, ali je Popović bio dobro postavljen pa je lako intervenisao.

26. MINUT - Velika prilika za Nicu. Labord je dobio loptu u prazan prostor, ušao je iskosa sa leve strane u kazneni prostor i onda sa sedam, osam metara gađao bliži ugao Popovića, koji je nogom uspeo da interveniše.

22. MINUT - Ništa epohalno se ne dešava trenutno na stadionu u Humskoj, mada gosti pokazuju da su i te kako ozbiljni u brzoj tranziciji.

MN Press
 

14. MINUT - Nije šokantno primljen gol posle manje od dva minuta igre okovao noge crno-belima. Naprotiv, fudbaleri Partizana izašli su visoko na polovinu rivala i pokušavaju što pre da dođu do izjednačenja.

6. MINUT - Prvi pokušaj Partizana. Traore je ubacio loptu u kazneni prostor, Rikardo je šutirao glavom sa desetak metara, ali pored gola.

2. MINUT - GOL! Nica vodi. Katastrofalno je reagovala odbrana Partizana, a to je surovo kaznio Brajan, izuzetno preciznim udarcem iskosa sa leve strane u suprotan ugao Popovićevog gola.

1. MINUT - Počeo je meč u Humskoj! Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Nice, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

Pre prvog sudijskog održan je minut ćutanja u znak sećanja na Kornelija Kovača.

SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Urošević, Vujačić, Marković, Živković, Fejsa, Natho, Traore, Dijabate, Andrade, Rikardo.

NICA: Šmajhel, Atal, Todibo, Dante, Brajan, Lemina, Tiram, Budaui, Pepe, Ilie, Labord.

- Crno-beli su još pred polazak Nice u Beograd dobili lepe vesti, vezane za tim francuskog tima koji je doputovao u srpsku prestonicu.

- Najiskusniji fudbaler Partizana Bibars Natho veruje da će crno-beli prezimiti u Evropi, a na slikovit način je objasnio šta je potrebno za pobedu protiv Nice.

- Nica će večeras imati podršku stotinak navijača, koji su najavili nesvakidašnji dolazak na stadion u Humskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike