Sindikat policije za Mijailovića: Potrebna snažna ličnost da bismo zajedno odstranili huligane sa stadiona

12.09.2022

12:22

0

Autor: 24sedam

Pripadnici organa reda pažljivo će pratiti izbor za predsednika JSD Partizan

Sindikat policije za Mijailovića: Potrebna snažna ličnost da bismo zajedno odstranili huligane sa stadiona
_P7I4336 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Izbor za predsednika JSD Partizan pratiće se i u Sindikatu policije i policijskih starešina. Pripadnici organa reda organizovani u ovom sindikatu veruju da bi najbolji izbor bila pobeda Ostoje Mijailovića, jer bi on svojim autoritetom mogao da poboljša bezbednost na tribinama,

U saopštenju policajci poručuju:

- Sednica Sportskog društva "Partizan", koja će se upravo održati, mnogo je značajnija od mnogih pre sadašnje, jer se na njoj, između ostalog, bira i budući predsednik ovog legendarnog sportskog društva. Zapravo, bira se budući put brojnih klubova koji su već odavno deo ponosne sportske istorije Srbije, tako da će i izbor njenog prvog čoveka ukazati i na orjentaciju budućeg delovanja - navodi se u saopštenju i dodaje:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Po mišljenju Sindikata policije i policijskih starešina to bi morao da bude sadašnji predsednik KK "Partizan" Ostoja Mijailovićć i to iz razloga koji su nama, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova R. Srbije izuzetno bitni. Naravno, radi  se o bezbednosti na tribinama ali i van njih, jer smo svi svedoci navijačkog divljanja, huliganskog ponašanja dela tzv."navijača" koji su često samo maskirane kriminalne bande. Prizori tuča navijača u okolini stadiona i na samim tribinama postali su, takoreći, uobičajeni deo svakog masovnijeg sportskog događaja, a omalovažavanje i prostačko vređanje predsednika države Aleksandra Vučića za pojedine navijačke grupe je postalo oblik "zanimanja". SPIPS je siguran da gospodin Mijailovića poseduje integritet i ugled ne samo vrhunskog sportskog delatnika, već i čoveka dovoljno upornog i sa nespornim autoritetom da se ovakva divljanja nazovi navijača prekinu u što kraćem roku. Jer, zakonski okviri za sprečavanje incidenata na sportskim događajima odavno postoje, ali se veoma slabo ili nikako ne primenjuju a razlozi opstrukcije ovih zakonskih članova su brojni. Među njima je i kukavičluk pojedinih sportskih funkcionera za sigurnost svojih fotelja, što smo sigurni da predsednika Mijailovića tako nešto neće sprečiti da stvari postavi na svoje mesto. Što znači da ostvari iskren i pun poštovanja odnos sa istinskim navijačima SD"Partizan" a da huligane odstrani i sa tribina i iz uprave pojedinim klubova. To je težak ali častan zadatak ali smo sigurni da ga gospodin Ostoja Mijailovića može i hoće da realizuje - zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo, izborna skupština počinje danas u 17.00 časova, a kandidti su Ostoja Mijailović i Milorad Vučelić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike