Neki drugi Partizan igra pod Petrićem: Crno-beli maršom prešli preko Lučanaca

11.09.2022

18:57

0

Autor: 24sedam

Crno-beli igraju najbolji fudbal od starta sezone

Neki drugi Partizan igra pod Petrićem: Crno-beli maršom prešli preko Lučanaca
pfc7 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su najubedljiviju pobedu od starta sezone, porazivši Mladost iz Lučana na stadionu u Humskoj rezultatom 6:0. Golove za domaće postigli su Rikardo u 40. iz penala, 45 i 64, Vujačić u 59, Baždar u 77. i Lutovac u 81. minutu.

Bio je problem samo da se otvori protivnik, a kada je Udovičić nespretnim igranjem rukom dao povoda sudiji Radakoviću da pokaže na penal i Rikardo ga realizovao, sve je krenulo da se odvijao onako kako je trener crno-belih Gordan Petrić mogao samo da poželi. U drugom poluvremenu, sa kapitalom od dva Rikardova gola, viđen je pravi festival golova.

Akcije su sevale iz napada u napad, Dijabate nije imao sreću da se upiše u strelce, ali je svojim prodorima u mnogome uticao da se prednost poveća.

Taj njegov ritam prihvatili su Andrade i Belić, tako da su se gosti našli u pravom mlinu iz koga ih je jedino pištaljka Radakovića sa završnim zviždukom mogla da spasi. Do tog momenta mrežu su posle mnogo lepih akcija napunili Rikardo za svoj het trik, pa mladi Baždar na asistenciju Lutovca, da bi se i on upisao u strelce za kraj i velikih 6:0.

Partizan u narednom kolu igra protiv Radnika u Surdulici, u četvrtak je na programu meč protiv Nice u 2. kolu Lige konferencija.

Ovako se utakmica razvijala iz minuta u minut

Kraj

88. minut - Kontra Partizana koju je završio Lutovac povratnom za Uroševića. Udarac je bio desnom nogom, a i neko u odbrambenom bloku je dokačio loptu i pomogao joj je da ode u korner.

84. minut - Žuti za Mihajlo Ilića!

81. minut - Gooool! Lutovac, na pas Andradea, istrčao je sam na golmana i onda je bocnuo preko njega.

77. minut - Goooool! Baždaaaar! 5:0!!! Posle duplog pasa sa Lutovcem dobio je loptu u prostor tako što je u prijemu odmah sebi dao pas kojim je ostavio defanzivca Mladosti iza sebe, a onda je precizno šutirao iskosa desne strane u suprotni ugao za novu promenu rezultata!

76. minut - Izašao je Vesnić, ušao je Žunić.

74. minut - Izašao je Vujačić, ušao je Mihajlo Ilić! Konačno Partizanova deca dobijaju malo više prostora da dođu do preko potrebnog superligaškog iskustva.

74. minut - Rikardo je izašao, ušao je Baždar!

73. minut - Jović i Belić sami na odbranu, zamalo da donese promenu rezultata.

69. minut - Idealan trenutak da Rikardo ode na zaslužen odmor, ali to se ne dešava kao i u eri Stanojevića. Čudno je da i posle njegova tri gola, Baždar ne dobija koji minut više da se pokaže i možda zabeleži još neki superligaški gol. Terzić je svoje mesto ustupio Lutovcu.

67. minut - Izašao je Dijabate, ušao je Jović!

64. minut - Gooool! Rikardo, het-trik!!! Dijabate je ponovo krenuo sam, kada je došao na 18 metara od gola mogao je da bira između dva rešenja po bokovima, izabrao je Rikarda koji je sa leve strane gađao suprotni ugao za 4:0!

63. minut - Dijabate u slalomu po levom krilu, ušao je u kazneni, krenuo ka sredini, lopta mu se nameštala na slabiju desnu nogu, na kraju je i šutirao ali u Lučanca ispred sebe.

59. minut - Gooool! Osmi korner za crno-bele, Živković je na isti način kao minu koji pre toga, pogodio Vujačića na prvoj stativi i 3:0!

57. minut - Neverovatno, ali istinito! Partizan jednostavno ne ume da brani prekide. Mirić je bio najviši posle kornera sa leve strane, sam je skočio kod prve stative koja je bila potpuno nebranjena, Popovićeva sudbina zavisila je samo od preciznosti ovog pokušaja glavom bivšeg fudbalera Crvene zvezde, ali je ovaj šut otišao pored gola.

55. minut - Rikardooo, opet prilika za het-trik, golman gostiju je odbranio!

54. minut - Terziiiiić, stativa! Prelepo dodavanje po levom krilu koje je trajalo između Uroševića i Andradea, nstavljeno je progravanjem Terzilća na desetak metara od gola Lučanaca. Mladi krilni fudbaler oslobodio se čuvara lažnjakom i onda probao da pogodi supotni levi ugao, ali je lopta završila na statvi.

50. minut - Pritisak Partizana od početka drugog dela igre, lep pokušaj Rikarda da asistira do zemljaka Andradea nije prošao jer je bila malo brža lopta. Lep fudbal igra Partizan u drugom poluvremenu!

46. minut - Nastavlja se meč! Odmah odlična prilika za Belića, udarac je bio zamalo neprecizan.

poluvreme

45+1. minut - Goool! Rikardo 2:0!! Terzić je sa oko 20 metara raspalio levicom, jedan igrač Mladosti uspeo je da mu blokom ukroti šut, ali tek toliko da lopta u laganom padu pred petercom padne na glavu Rikarda koji sa te razdaljine nije imao problem da poveća prednost - 2:0!!!

45. minut - Igra se još minut.

43. minut - Dobra akcija crno-belih koju je Urošević želeo da završi, ali su ga u tome psrečili Lučanci blokom.

42. minut - Filipović ne može dalje, ulazi Živković.

40. minut - Goool! Rikardo!!! Šut je bio neodbranjiv, mada je golman gostiju izabrao pravu stranu.

39. minut - Penal! Rukom je igrao Udovičić posle kornera!

37. minut - Crno-beli bez prave energije, prevelika rastojanja se javljaju između linija tima.

30. minut - Lučanci sve češće na zemlji, Mirić po drugi puz za kratko vreme žali se na povredu.

24. minut - Najbolja prilika za goste, Udovičić posle kornera, potpuno sam sa peterca gađa preko prečke.

22. minut - Andrade najčešće po levom krilu, zanimljiva pozicija, zasad ne utiče na rezultat iako ga gosti nisu očekivali na tom mestu.

18. minut - Andradeeee, šut sa 15 metara, slabo, iako je ispred sebe imao brisan prostor!

13. minut - Očekivano Partizan ima mnogo više od igre. Mladost ne pokazuje ambicije da krene napred.

10. minut - Rikardo u velikoj prilici. Iz okreta pored gola, ali neko je blokirao njegov šut, pa je korner!

8. minut - Lepa akcija Partizana, u kaznenom su kombinovali Terzić i Belić, da bi ovaj drugi probao da pogodi Filipovića na drugoj stativi. Preko gola je lopta otišla od glave desnog beka crno-belih!

5. minut - Prva prilika za Partizan! Propušta je Dijabate, šut pravo u golmana!

1. minut - Počela je utakmica!

Partizan e vratio igranju Superlige posle lude utakmice u Ćeškoj, a sada dočekuju Mladost Lučane i tu prosto moraju da pobede.

Mladost je u donjem delu tabele, osvojila je tek devet bodova do sada i važi za apsolutnog autsajdera. Meč možete pratiti u tekstualnom prenosu na 24sedam.

Beograd. Stadion Partizana. Sudija: Nikola Radaković

Petrić je ponovo malo promenio tim, jer u njemau ima čak trojice centralnih veznih igrača. Videćemo šta to znači u smislu formacije, da li 4-3-3 ili 4-2-3-1.

Partizan: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Fejsa, Andrade - Dijabate, Terzić, Rikardo.

Mladost Lučani: Samčović, Babić, Bojović, Ćirković, Dunđerski, Gordić, Ješić, Jojić, Mirić, Udovičić, Vesnić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike