Procurili detalji rastanka Mihajlovića i Bolonje: Delegacija mu došla u kuću sa predlogom, on im rekao: Ne!

06.09.2022

17:34

0

Srbin odmah odbio predlog

Procurili detalji rastanka Mihajlovića i Bolonje: Delegacija mu došla u kuću sa predlogom, on im rekao: Ne!
Siniša Mihajlović - Copyright Profimedia

Siniša Mihajlović je dobio otkaz u Bolonji, klubu u kome mu je drugi mandat počeo januara 2019. Klub se oglasio i rekao da je ova odluka morala biti doneta, uprkos "jakoj vezi koju je stvorio sa gradom i klubom".

Bolonja je ovu sezonu u Seriji A počela sa dva poraza i tri remija.

Mediji u Italiji objavili su detalje rastanka i malog sukoba koji je tu nastao. Delegacija kluba došla je u Mihajlovićevu kuću u Rimu na sastanak, na kome su osim Srbina prisustvovali izvršni direktor Klaudio Fenuči, tehnički direktor Đovani Sartori i sportski direktor Marko Di Vajo.

Oni su od Mihe tražili da podnese ostavku, što je on na licu mesta odbio. Bolonja je posle toga odlučila da jednostrano raskine ugovor, koji bi istekao sledećeg juna.

Posle toga je usledilo saopštenje kluba.

- Ovo je najteža odluka koju sam doneo za ovo vreme dok sam predsednik Bolonje – rekao je Džoi Saputo.

- U ove tri godine iskusili smo zajedno najlepše i najteže trenutke, koji su stvorili ne samo jak profesionalni odnos, već i ljudski. Mihajlović se borio protiv bolesti hrabro i odlučno. Od tada, uprkos njegovim boravcima u bolnici i jakim posledicama tretmana koji je dobio, uvek je bio blizak timu, terao je sebe da bude u kontaktu sa igračima, uživo ili putem videa – nastavio je on.

Saputo je zahvalio i stručnom štabu Mihajlovića.

- Klub i grad su stali uz njega u ovoj izuzetno teškoj situaciji, a on je uvek ispravno insitirao na tome da želi da se meri isključivo po profesionalnom radu. Sada je, nažalost, došlo vreme za promene, koje niko u timu i klubu ne uzima olako. Ali, čak i ako Siniša Mihajlović od danas više nije prvi trener Bolonje, klub i svi povezani sa njim će zauvek biti uz njega dok se potpuno ne oporavi, ali i u njegovim budućim odlukama o karijeri.

Fenuči se takođe oglasio i rekao da veza koju svi u klubu imaju sa Mihajlovićem prevazilazi profesionalnu.

- To je normalno, kao što je normalno i što smo tužni i ometeni zbog odluke koju smo oduvek izbegavali da donesemo. Uvek ću Sinišu gledati kao na dobrog prijatelja i moja naklonost ka njemu je mnogo veća od našeg profesionalnog odnosa. Ali, danas moramo da donesemo tešku odluku za dobro tima, koji pripada navijačima i celom gradu. Hvala Siniši što je vredno radio, uprkos teškoj bolesti. Zauvek će ostati deo istorije kluba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike