Simeone jasan po pitanju Grizmana: Pa zašto postoje treneri? Svi žele da igraju...

03.09.2022

08:54

0

Francuz ostaje još godinu dana u Madridu i to kao pozajmljeni igrač iz Barselone

Simeone jasan po pitanju Grizmana: Pa zašto postoje treneri? Svi žele da igraju...
Tan2022-3-11_225822414_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Krajem avgusta, Španijom je kružila informacija da je Antoan Grizman nezadovoljan u dresu Atletiko Madrida zbog male minutaže, ali će Francuz i drugu sezonu igrati kao pozajmljeni igrač iz Barselone.

Naime, Barsa je Grizmana poslala na pozajmicu i za prošlu i za tekuću sezonu, a u ugovoru je naglašeno da je Atletiko dužan da ga otkupi za 40 miliona evra. Naravno, ukoliko ispuni određenu klauzulu u ugovoru, 30 minuta po utakmici.

Ali, uprava Atletika se preračunala, pa su nakon što su shvatili da ne žele ovu kupovinu, rešili da Grizmanju smanje minutažu.

Trener Dijego Simeone je na konferenciji za medije govorio na tu temu.

- Morate naterati igrače da shvate da je 30 dobrih minuta važnije od 60 minuta odigranih loše. Svi žele da igraju što više, ali upravo zato i postoje treneri, da donesu najbolje odluke za svoju ekipu - rekao je trener Madriđana, a prenosi "90min".

Francuz je u tekućoj sezoni igrao na tri utakmice i to po menje od 30 minuta.

Početkom godine, Grizman je priznao da vreme provedeno u Katalonije nije proteklo baš najbolje.

- Istina je da sam igrao jako dobro u Real Socijedadu, a potom i u Atletiko Madridu, rastao sam sportski, ali i lično, sa suprugom i decom. To vam pomaže da budete mnogo opušteniji i uživate u svakom trenutku. Onda sam prešao u Barselonu. Zbog određenih okolnosti stvari nisu bile tako dobre kako sam očekivao. Zato sam se želeo vratiti, ponovo igrati za Čola Simeonea i za Atletiko. To sam najviše želeo. Istina je da sam srećan što sam ovde i voleo bih da mogu nastaviti da igram u ovom klubu. Nadam se da me Atletiko želi - kazao je Francuz za "Transfermarkt" .

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike